УКР РУС

"Шок": реакція ЗМІ на відставку Козака – найуспішнішого тренера суперників збірної України в Лізі націй

15 жовтня 2018 Читать на русском

Ян Козак несподівано покинув збірну Словаччини після двох поспіль поразок у Лізі націй. "Футбол 24" зібрав реакцію місцевих ЗМІ на відставку наставника суперника збірної України.

Ян Козак – унікальний тренер для збірної Словаччини, з якою працював з 2013 року. У 2016 році наставник вперше в історії національної команди з моменту здобуття країною незалежності вивів збірну на чемпіонат Європи. До слова, тоді у кваліфікації підопічні Козака випередили збірну України, змусивши "синьо-жовтих" здобувати путівку через плей-офф. На тому турнірі Словаччина дійшла до 1/8 фіналу, де поступилась Німеччині.

Тренер збірної Словаччини Козак подав у відставку після поразки від Чехії у Лізі націй

Після поразок від України та Чехії у двох стартових поєдинках Ліги націй 64-річний Козак вирішив покинути національну команду попри чинний контракт до завершення кваліфікації на Євро-2020. Як словацькі, так і чеські ЗМІ здивовані рішенням спеціаліста, яке назвали несподіваним навіть у Футбольному союзі Словаччини.

До слова, Словаччина стала вже другим суперником збірної України, який після старту Ліги націй залишився без тренера. Раніше збірну Чехії покинув Карел Яролім. Таким чином з трьох наставників команд групи B1 на своїй посаді втримався лише Андрій Шевченко.

Profutbal.sk: "Найуспішніший тренер в історії збірної пішов у відставку. У 54 матчах під керівництвом Козака Словаччина здобула 29 перемог та 10 разів зіграла внічию". Крім того, видання вже роздумує над кандидатурами наступника Козака. Серед претендентів називають колишніх наставників збірної Чехії Павела Врбу та Карела Яроліма.

Sport.aktuality: "Козак несподівано пішов у відставку. Під керівництвом тренера Словаччина піднялась на найвище у своїй історії місце в рейтингу ФІФА (14). Крім того, Козак найдовше перебував біля керма національної команди. Несподіване рішення тренера, який привів команду до найбільшого успіху за останні роки".

Isport.cz: "Шок у Словаччині. Після поразки від Чехії Ян Козак вирішив покинути національну команду, перед цим заявивши про не найкращу атмосферу в колективі".

Словаччина – Чехія: Україна наблизилась до тріумфу завдяки несподіваному результату, або Коли новий тренер – на користь

Fotbal.idnes: "Словаччині доведеться звикати до нового головного тренера. Це чи не найгірший наслідок провального старту у Лізі націй – навіть гірше, ніж відсутність очок та невиразна гра. Тим не менш, рішення Козака про відставку виглядає доволі дивним. Навіть дві поразки в Лізі націй навряд чи спричинили б звільнення тренера, проте він вирішив піти сам".

Нагадаємо, збірну України 16 листопада ще очікує поєдинок проти Словаччини в рамках заключного для "синьо-жовтих" туру Ліги націй. Матч у Львові, який відбувся у вересні, завершився перемогою підопічних Шевченка з рахунком 1:0.

"8 очок буде краще, ніж 9", або Коли російський коментатор дуже радіє: реакція соцмереж на матч Україна – Словаччина