УКР РУС

Шевчук знайшов додатковий позитив у перемозі збірної України над Фінляндією

11 жовтня 2021 Читать на русском

Екс-захисник збірної України В'ячеслав Шевчук впевнений, що перемога над фінами додасть психологічної впевненості команді Олександра Петракова.

"Цю перемогу заслужили як гравці, так і наставник. Думаю, що думки, ідеї, установку тренера футболістам виконати вдалося. Мені поєдинок сподобався. У нашої збірної був чудовий настрій, концентрація була на високому рівні, хороші виходили атаки і контратаки, і загалом була класна організація гри, тому цілком заслужена перемога збірної України.

Денисов: Якби Петраков програв Фінляндії – йому б згадали все

Футбол, який зараз показує збірна України, він енерговитратний, йде висока інтенсивність, постійно потрібно робити пропозиції вперед, стало більше вертикальності. Тому у другому таймі, можливо, десь сил і не вистачало, але водночас не можна було втрачати перемогу. Ось ці чинники і вплинули на такий розвиток подій на полі.

Що найбільше не сподобалося у грі "синьо-жовтих"? Те, що у другому таймі ми іноді глибоко сідали. Але знову ж таки, це момент психології, дуже потрібен був результат. І як я вже сказав, десь не вистачило фізичних кондицій через великий обсяг виконаної роботи. Фінляндія – це серйозний опонент. Фіни чимось мені нагадують Ісландію, така ж агресивна команда зі своїм лідером в атаці. Ми обіграли гідного опонента, причому, заслужено.

Ця перемога дає впевненість на матч з Боснією і Герцеговиною. Будь-який позитивний результат дає психологічну впевненість. Ця перемога була дуже потрібна команді Олександра Петракова після трьох нічиїх поспіль. Шанси є, є перспективи рухатися до своєї мети", – сказав Шевчук у коментарі Zbirna.com.

Нагадаємо, у матчі 7-го туру відбору ЧС-2022 збірна України на виїзді здолала фінів з рахунком 2:1. Тепер "синьо-жовті" посідають 2-ге місце в групі D, маючи у своєму активі 8 очок. Далі йдуть боснійці (6 пунктів) і фіни (5 балів).

"На полі була одна команда майбутнього". Фінські ЗМІ вражені Україною – отрута від Петракова, 10 овечок і 3 наші герої