УКР РУС

Шевченко зізнався, чому привіз кубок Ліги чемпіонів до пам'ятника Лобановському

21 червня 2020 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко пригадав тріумф у Лізі чемпіонів з Міланом та пояснив свій візит до могили Валерія Лобановського з трофеєм.

"Він був для мене більше вчителем, ніж батьком. Раніше я слухав його з розкритим ротом, прислухаючись до кожного слова. Він мав величезний вплив на мене. Лобановський був дуже дисциплінованою, дуже розумною людиною. Його цікавило все.

Шевченко розповів, чому Анчелотті боявся проводити ігри на тренуваннях Мілана

Я був у Мілані в його наступні роки. Він тренував національну команду, і кожного разу, коли я приїжджав на міжнародні матчі, він чекав на мене у своєму кабінеті. Я заходив до нього, і ми проводили по декілька годин, просто розмовляючи. Він попросив мене записати тренування, які ми проводили в Мілані. Він був дуже зацікавлений у тому, як розвивалася підготовка в Італії, управління навантаженнями, важливість відпочинку. Багато речей про роботу.

Чому приїхав до пам'ятника Лобановському з трофеєм Ліги чемпіонів? Для мене це було дуже емоційно. Лобановський помер, коли я виграв Лігу чемпіонів. Я знав, скільки перемога в цьому змаганні значила для нього. Мій тріумф був його тріумфом. Я хотів поділитися цим з ним", – пригадав Шевченко в інтерв'ю The Athletic.

Нагадаємо, український форвард став володарем Ліги чемпіонів у 2003 році в складі Мілана, тоді як Валерій Лобановський помер 13 травня 2002 року.

"Чому я пі**рас?"– як Шевченко їхав у таксі після гри збірної України і слухав скарги водія на свій незабитий пенальті