УКР РУС

Шевченко зізнався, чиєю ініціативою стала натуралізація Марлоса і Мораєса

12 вересня 2020 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко поділився думками щодо зміни громадянства футболістами заради виступів за національну команду.

"Перш за все, це ініціатива самих гравців. Якщо футболіст грає в Україні достатньо часу, щоб отримати паспорт – він його свідомо йде і отримує.

"Шевченко зробив перший важливий крок": у збірній України назвали мету на Лігу націй і пригрозили Іспанії реваншем

Він пов'язує своє життя з нашою країною. Він знає мову, його діти ходять тут до школи, він грає більше 6 років – це солідна цифра. Я вважаю, що він є українцем. У мене таке бачення цього, я його висловив. Я не збираюся ні з ким сперечатися, заперечувати його, нав'язувати.

Моя відповідь пролунала дуже конкретно. Натуралізація, коли спеціально привозять гравців, через два роки їм намагаються оформити якийсь паспорт, їх змушують грати – до такої натуралізації я ставлюся негативно однозначно. Але якщо футболіст приїхав у нашу країну у непростий час, залишився тут, перевіз сім'ю, діти ходять у школу, грає більше 6-7 років, вирішив взяти український паспорт – для мене він українець. Він грає в нашій країні у непростий час", – сказав Шевченко у програмі Вацко Live.

Нагадаємо, бразильський півзахисник Шахтаря Марлос прийняв українське громадянство 28 вересня 2017 року, а вже за два дні отримав виклик у збірну України. Дебютував за "синьо-жовтих" у матчі проти Косово, вийшовши на заміну замість Артема Кравця.

Форвард Шахтаря Жуніор Мораєс офіціно став українцем 15 березня 2019 року. Вперше зіграв за команду Шевченка 22 березня у матчі проти Португалії, замінивши Романа Яремчука.

"Шевченко лиш похитував головою": реакція іспанських ЗМІ на погром України – вирок для Пятова, найкращий з найгірших

.