УКР РУС

Шевченко про перші матчі в Лізі націй: Нас поставили в цейтнот

4 вересня 2018 Читать на русском

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на прес-конференції у вівторок на НСК Олімпійський розповів про підготовку команди до старту в Лізі націй УЄФА.

"У нас нелегкий графік. Нас поставили в цейтнот. Немає часу попрацювати з гравцями. Вже завтра команда вилітає до Чехії. Переліт 1,5 години плюс ще близько 2 годин добиратися на автобусі. Ми граємо з Чехією ввечері, тому залишаємося ночувати.

Після гри вранці вилітаємо до Львова, де вже будемо чекати другий матч. Добре, що сезон тільки розпочався, у гравців є сили. Сподіваємося, що всі підійдуть до цих матчів у гарному стані та зможуть показати хороший футбол.

Шевченко: У нас є тренер воротарів, і це не входить в обов'язки Шовковського

Розібратися в новому форматі дійсно нелегко. Головне завдання зараз для збірної – вийти з групи, щоб далі мати можливість потрапити на чемпіонат Європи. Ліга Націй дає можливість, яку ми спробуємо використати. Якщо ні, то буде ще відбірковий турнір.

Перші матчі? Спочатку ми зосередимось на Чехії. Адже від цього матчу вже буде залежати подальша підготовка до Словаччини. Звичайно, у Львові не буде вистачати глядачів. Дуже шкода. Але ми поки про цей матч не думаємо.

Шевченко: У Лізі націй експериментів не буде, буде гра на результат

У Чехії дуже непогана команда. Незважаючи на те, що вони не зовсім вдало провели відбір на чемпіонат світу 2018 року, в них сформувався колектив. Ця команда здатна змінюватися схеми гри. Вони можуть грати і 3-4-3, і 3-5-2. У них є непогані виконавці. Можу виділити гравця Роми Шика, який перебуває в хорошій формі.

В принципі, вболівальникам та гравцям Динамо також багато гравців зі Славії знайомі. Нас чекає непростий матч.

Шовковський увійшов у тренерський штаб Шевченка в збірній України

Безус? Він добре почав сезон. Ми слідкуємо за багатьма гравцями. Єдине, що Роман не нападник, він грає під форвардами. Ми не граємо за цією схемою. Ми граємо з крайніми нападниками, можна сказати, а Роман ніколи не грав ні справа, ні зліва. Як центральний півзахисник, він не зовсім продуктивний. Поки схему гри ми змінювати не будемо. Якщо в майбутньому змінимо схему гри, то він буде одним з кандидатів, щоб зайняти це місце.

Проблема з центральними нападниками? Шкода, що Бєсєдін отримав травму. Ми розраховуємо на Яремчука та Селезньова. Єдине, що Селезньов через дискваліфікацію пропустив кілька матчів. Тому все буде залежати від того, в якому він стані. Він приїхав, не пропустив жодного тренування. Ми оцінимо його стан.

Шовковський: Шевченко зателефонував, коли пішов Ріанчо

Головним для нападників є забивати голи, і, звичайно, працювати для команди. Тому сподіваємося, що наші гравці атаки проявлять себе в цих двох матчах, забиватимуть та робитимуть все, щоб команда виграла", – сказав Шевченко на прес-конференції перед відкритим тренуванням збірної у вівторок на НСК Олімпійський.