УКР РУС

Шестаков: Угорці думають, що в Україні холодно, як у Сибіру, і ведмеді бігають

30 березня 2018 Читать на русском

Український захисник Сергій Шестаков розповів про враження від виступів за угорський Дьошдьєр та адаптацію у новій країні.

"Поступово звикаю до Угорщини. Вже розумію, що робити, як грати. Прийняли мене добре. Спочатку ніхто особливо не спілкувався, придивлялися. Самому відразу непросто, мови не знаєш, особливо не розмовляєш. Але поступово зв'язки налагоджуються.

Угорська мова дуже важка. Знаю лише кілька слів. У магазині розмовляю англійською, але тут люди не завжди її знають. Зайшов якось у Макдональдс за кавою, зробив замовлення, а касирка дивиться на мене, наче на космонавта. Довелося кликати адміністратора, тільки вона допомогла.

"Після голу Шевченка показав росіянам, що таке "хохли" і з чим їх їдять". Яким футболістом був Юрій Вернидуб

Угорці думають, що у нас холодно, як у Сибіру, і ведмеді бігають. Вважають, що мороз – це моя погода. Хоча по температурі різниця між країнами не суттєва. Цікавляться політичною ситуацією країни, чому стався конфлікт на Донбасі. В цілому, можу сказати, що угорці добре до нас ставляться.

Що стосується безпосередньо футболу, то майже кожна команда має свій чисто футбольний стадіон, старі стадіони реставрують. З уболівальниками працюють, у кожної команди є свої фан-сектори, вони регулярно підтримують свій клуб на виїзді. Футбол в Угорщині розвивається", – цитує Шестакова Footboom.