УКР РУС

Шелаєв порівняв шлях підопічних Шевченка на Євро-2020 з виступами збірної України на ЧС-2006

19 червня 2021 Читать на русском

Екс-півзахисник збірної України Олег Шелаєв поміркував над перспективами "синьо-жовтих" повторити долю виступів на Мундіалі 2006 року.

"Думаю, що збірній Україні нікуди подітися. Програвати нам не можна. У випадку нічиєї ми виходимо з групи, це абсолютно очевидно. Але, виходячи на поле, ніхто не грає на нічию. Всі хочуть виграти.

"Шевченко не проти зіграти з Італією": Кравченко вказав на сильну сторону Австрії, якою може скористатись збірна України

Адже не можна не враховувати, що ймовірно команда, яка займе підсумкову другу сходинку в 1/8 фіналу, зустрінеться з переможцем групи А. Тут поки явний фаворит – збірна Італії. Безумовно, тренерському штабу нашої збірної на чолі з Андрієм Шевченком потрібно виробити правильну стратегію на гру з Австрією. У першу чергу необхідно вкрай надійно зіграти в обороні.

Щодо того, що історія може повторитися... Давайте не забувати, що на чемпіонаті світу 2006 року, в 1/8 фіналу ми обіграли збірну Швейцарії. А вже потім був поєдинок з італійською збірною. Тут важливо, в якій формі підходять до вирішальних матчів футболісти. Хтось втомлюється, хтось має зайві картки. Фізичний стан гравців дуже важливий. Нам же не хочеться нікого втратити напередодні вирішальних ігор.

Найголовніше, щоб у нас був згуртований колектив. Потрібно вірити в себе, повинна бути згуртованість. У 2006 році я і мої партнери розуміли, що в основному ми не володіли супермайстерністю. Так, тоді лідерами у нас були хлопці, які грали в Європі: Андрій Шевченко, Сергій Ребров, Андрій Воронін. Але ми були сильні, як колектив. Всі один одного підтримували, як в офіційних матчах, так і на тренуваннях. Цього я бажаю і нинішній збірній України", – сказав Шелаєв у коментарі Sportarena.

Нагадаємо, після двох турів збірні України та Австрії набрали по 3 очки і розмістились на другій і третій сходинках групи С відповідно. Дуель між командами Шевченка і Фоди відбудеться у понеділок, 21 червня. Початок зустрічі о 19:00.

"Тягне ламаний-переламаний Ярмоленко": Зінченко і Маліновський знову під ударом – реакція на "валідол" у Бухаресті