УКР РУС

Шедевр Марлоса і ще 10 найкращих голів п'ятою в історії українського футболу

26 лютого 2016 Читать на русском

"Футбол 24", надихнувшись технікою бразильця Марлоса в матчі 1/16 фіналу Ліги Європи "Шальке" - "Шахтар", згадує інші м'ячі, забиті гравцями українських команд у вишуканому стилі.

1. Марлос, "Шахтар"

Гол у ворота "Шальке" в матчі-відповіді 1/16 фіналу в Гельзенкірхені ще раз переглянути не лише приємно, але і корисно. По суті, він став вирішальним в українсько-німецькому протистоянні і подарував "гірникам" путівку до 1/8 фіналу Ліги Європи-2015/2016. Найважливіший гол!

2. Матузалем, "Шахтар"

Гол іншого бразильця "Шахтаря" Матузалема, теж міг стати найважливішим. Мату відкрив рахунок у матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубка УЄФА-2006/2007 проти іспанської "Севільї". Але "удар скорпіона" став всього лише красивим голом.

На жаль, в кінці основного часу (на 4-й доданій хвилині!) створився ще й дивовижний гол воротаря "Севільї" Палопа, який перевів гру в овертайм - 2:2. У ньому "Шахтар" пропустив ще раз і в чвертьфінал Кубка УЄФА не потрапив. Але це не заважає нам з вами насолодитися дивовижною красою ще і ще.

3. Олег Гусєв, "Динамо"

Не тільки бразильці, і не тільки гравці "Шахтаря" вміють забивати найважливіші м'ячі п'ятою. Так гол динамівця Олега Гусєва в сезоні-2010/2011 підвів підсумок розгрому "Шахтаря" - 3:0.

4. Клейтон Шав'єр, "Металіст"

Щіпка солі на рани вболівальників "Металіста". Ах, як грав Клейтон Шав'єр, один з найбільш технічних і розумних футболістів, серед тих, що коли-небудь виступали в Україні! Ось його гол в ворота "Дніпра" в сезоні-2010/2011.

5. Жуніор Мораєс, "Динамо"

Зважитися пробити п'ятою на 88-й хвилині при рахунку 0:0 не кожен зважиться. А для бразильця Жуніора Мораєса це - не проблема. Так він відкрив рахунок у матчі чемпіонату УПЛ-2015/2016 проти "Чорноморця".

6. Дьємерсі Мбокані, "Динамо"

Хороший форвард конголезець Мбокані все-таки. Шкода, через поганий характер в Києві не прижився. Дивіться, як він забивав у Полтаві в чемпіонаті 2014/2015. Ще й на снігу!

7. Луїс Адріано, "Шахтар"

Луїса Адріано в Україні любили хіба лише вболівальники "Шахтаря". Але майстер він відмінний, треба визнати!

8. Брандао, "Шахтар"

Бразильця Брандао багато хто вважав не особливо технічним. Але, подивіться, як він забивав у груповому турнірі Кубка УЄФА-2005/2006 в ворота угорського "Дебрецена"! Що скажете?

9. Анатолій Діденко, "Волинь"

Що ми все про бразильців, та про бразильців? Українці теж вміють забивати п'ятою, як зробив це Анатолій Діденко у матчі "Волинь" - "Металіст" в поточному сезоні-2015/2016.

10. Папа Гуйє, "Металіст"

Іноді удар п'ятою - просто найзручніший спосіб направити м'яч у ворота. Доведено сенегальцем Папою Гуйє, не найтехнічнішим футболістом світу.

11. Сергій Попов, "Шахтар"

Для любителів "олд скул". Так забивав ще 25 років тому в ворота тернопільської "Ниви" півзахисник "Шахтаря" Сергій Попов. Куди тим бразильцям!

Бонус. Король Ібра та інші

Подивилися голи у виконанні гравців українських команд? Тепер порівняйте з тими, які забивали визнані майстри світового рівня. Так, Златан Ібрагімович, звичайно, "Король"! Але інші нічим особливо не кращі.

Руслан Меженський, Футбол 24

Це п'ята, "Шальке", або чорний вечір для гельзенкірхенців. Огляд німецьких ЗМІ