УКР РУС

Шальке зупинився за крок від антирекорду – юний американець познущався з Хоффенхайма та врятував від історичної ганьби

9 січня 2021 Читать на русском

Шальке обіграв Хоффенхайм в рамках 15-го туру чемпіонату Німеччини. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

До сьогоднішнього дня у топ-чемпіонатах Європи було лише дві команди, які у нинішньому сезоні не виграли жодного поєдинку. Після перемоги гельзенкірхенців головним невдахою залишився англійський Шеффілд Юнайтед.

Байєр розписав бойову нічию із Вердером, Уніон та Вольфсбург не виявили сильнішого, Фрайбург знищив Кельн

Крістіан Гросс провів лише другий матч на чолі Шальке, а вже зумів зробити, здавалося, неймовірне. Команда нарешті перервала свою довжелезну серію без перемог у Бундеслізі, яка налічувала 30 матчів. Сьогодні "Кнаппен" могли повторити абсолютний антирекорд чемпіонату, який встановила Тасманія ще у сезоні-1965/66. Берлінці тоді не вигравали 31 матч поспіль.

Головним героєм, який врятував свою команду від історичної ганьби, можна вважати Метью Хоппе. Американець, якому лише 19 років, оформив хет-трик. Однак не варто принижувати заслуги Аміна Харіта. Марокканець тричі асистував Хоппе, а під кінець зустрічі забив сам.

Як наслідок, нищівна перемога Шальке принесла гельзенкірхенцям три очки і дозволила покинути останнє місце в турнірній таблиці. Хоффенхайм з 15-ма заліковими пунктами розташувався на 14-й сходинці.

Варто відзначити, що Метью Хоппе став першим футболістом із США, який зумів оформити хет-трик у матчі Бундеслізі. Також відзначився його земляк Вестон Маккені. Хавбек Ювентуса минулого літа перебрався в Турин саме з Шальке і ще був у команді, коли розпочалася безвиграшна серія. Після перемоги над Хоффенхаймом Маккені не приховував своєї радості. Але таке потрібно бачити.