УКР РУС

Шальке на останніх хвилинах програв Вердеру, Коноплянка забив гол

3 лютого 2018 Читать на русском

Шальке поступився Вердеру в 21 турі Бундесліги. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Першим у зустрічі на 24 хвилині забив Євген Коноплянка. Українець виконав фірмовий прохід по лівому флангу зі зміщенням в центр і пробив по центру воріт Вердера. Удар не був складним для Павленки, але голкіпер припустився жахливої помилки, подарувавши Євгену гол.

Коноплянка забив курйозний гол у матчі з Вердером

По перерві воротар Шальке Ферманн підтримав свого візаві – фейл Ральфа на стандарті дав змогу Крузе зрівняти рахунок. На останніх хвилинах пішла дуже напружена гра, яка завершилася на користь Вердера – на останній компенсованій хвилині відзначився Юнузовіч.

Таким чином, Шальке з 34 очками йде на 4 місці в турнірній таблиці, а Вердер набрав 20 пунктів і вибрався із зони вильоту.

Мертвий перший тайм від обох команд

У першому таймі в суперників не клеїлася гра в атаці. За 45 хвилин вони завдали лише по 2 удари. Якщо від гостей, які ведуть боротьбу за виживання, такого можна було очікувати, то Шальке в статусі господаря відверто розчаровував. "Кобальтові" не могли осмислено доставити м'яч у чужі володіння, багато останніх і навіть передостанніх передач не знаходили адресатів, а до логічного завершення атаки взагалі не доходили.

Обидва удари по воротах Павленки завдав Коноплянка (в'яло підставив голову і вистрелив здалеку по центру). Назвати ці моменти гольовими язик не повертається – спасибі чеському голкіперу за гол з нічого. Загалом ж гра Євгена, як і всього Шальке, не вражала. У команди була купа непорозумінь, багато неточних передач в завершальній стадії. Доменіко Тедеско безуспішно намагався зарядити своїх підопічних. Виділявся хіба що Харіт, але йому бракувало підтримки партнерів.

Шальке поплатився за марнотратство

Після відпочинку гра повністю перевтілилася. Гельзенкірхенців підсилив Горецка, і вони захопили ініціативу. За стартові 15 хвилин другого тайму Шальке завдав 9 ударів (проти 0 у Вердера): Харіт, Майєр, Ді Санто, Горецка дивом не вразили ціль, Налдо трішки не вистачило під час кутових. Дикий тиск на оборону суперника, високий пресинг – Шальке повністю відпрацював "випадковий" перший гол і награв ще, як мінімум, на один.

Не реалізували свої шанси і Коноплянка (який залишився лідером команди за ударами, хоч заключні 20 хвилин провів на лаві запасних) з Бургшталлєром, а вилучення Настасіча змінило розклад сил. Бременці відразу зрівняли рахунок і повели гру на рівних. П'яца знову пробачив оборону Вердера (стійка), а Еггештайн і Юнузовіч покарали Шальке за провал задньої лінії у компенсований час.

Антигерої матчу – Іржі Павленка та Ральф Ферманн

Голкіпери зробили цей матч. Точніше, їхні жахливі помилки. Перший тайм повинен був завершуватися нульовою нічиєю, але Іржі Павленка був проти – гол Коноплянки. Шальке не мав так легко втрачати свою перевагу, але Ральф Ферманн не впорався з легким ударом Аугустінссона – гол Крузе. Коли забивався вирішальний гол – воротар Шальке також міг не настільки безвольно дозволити себе обіграти.

Цікаві факти

– Євген Коноплянка відзначився за Шальке вперше з літа минулого року.

– Вердер вибрався із зони вильоту вперше за сезон.

– Вердер здобув першу перемогу в цьому сезоні в матчі, де поступався в рахунку.

– Шальке пропустив 8 гол у Бундеслізі від гравця, який вийшов на заміну.

Німеччина. Бундесліга, 21 тур

Шальке – Вердер – 1:2

Голи: Коноплянка, 24 – Крузе, 79, Юнузовіч, 90+3

Вилучення: Настасіч, 78