УКР РУС

Баварія мінімально здолала Аугсбург і закріпилась на вершині Бундесліги, РБ Лейпциг дихає у спину

20 січня 2021 Читать на русском

У середу в 17-му турі чемпіонату Німеччини відбулось кілька поєдинків. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 17-й тур

Шальке – Кельн – 1:2

Голи: Хоппе, 57 – Чіхос, 31, Тільманн, 90+3

Армінія – Штутгарт – 3:0

Голи: Клос, 27, Кемпф, 47 (аг.), Доан, 86

Аугсбург – Баварія – 0:1

Гол: Лєвандовскі, 14 (пен.)

Нереалізований пенальті: Фіннбогасон, 76 (Аугсбург)

РБ Лейпциг – Уніон Берлін – 1:0

Гол: Форсберг, 70

Фрайбург – Айнтрахт – 2:2

Голи: Саллаї, 32, Петерсен, 63 – Юнес, 6, Шлоттербек, 76 (аг.)

Байєр вирвав перемогу у Борусії Д, Вольфсбург впевнено переграв Майнц, Борусія М у важкому матчі здолала Вердер

Програму дня в середу відкривав поєдинок між аутсайдерами турнірної таблиці чемпіонату Німеччини – Шальке та Кельном. Доволі рівна гра у першій сорокап'ятихвилинці завершилась голом гостей на екваторі тайму – після розіграшу кутового м'яч відлетів до Домініка Дрекслера, той навісив у штрафний майданчик і Рафаель Чіхос головою спрямував сферу у сітку. Варто зазначити, що за дві хвилини до цього епізоду півзахисник "цапів" встиг розпакувати ворота Ральфа Ферманна, однак арбітр зафіксував порушення правил і гол скасував.

По перерві гостям вдалось відновити статус-кво. Амін Харіт протягнув м'яч через половину поля лівим флангом, змістився в центр, обійшовши кількох захисників і виводив партнера сам на сам з голкіпером. Захисникам Кельна вдалось перервати передачу, однак м'яч відскочив до Метью Хоппе, який і зрівняв рахунок. Вже у доданий час Ян Тільманн опинився у штрафному майданчику гельзенкірхенців і з гострого кута пробив повз голкіпера, подарувавши своїй команди три очки.

Попри значну перевагу Штутгарта у першому таймі Армінії вдалось шокувати суперника голом: простріл Якоба Лаурсена з лівого флангу вдало замкнув на дальній штанзі Фабіан Клос – і захисник, і голкіпер проскочили повз м'яч. Одразу по перерві Марк-Олівер Кемпф намагався не дозволити супернику дістатися до круглого і зрізав сферу у власні ворота. Наприкінці матчу Ріцу Доан завершив розгром Штутгарта, поставивши масну крапку у матчі.

Баварія забила у ворота Аусбурга вже на початку матчу: Рані Хедіра завалив суперника у власному штрафному майданчику і арбітр вказав на позначку. Роберт Лєвандовскі легко розвів по кутах м'яч і голкіпера.

В середині другого тайму Альфред Фіннбогасон втратив розкішну можливість зрівняти. Бенжамен Павар зіграв рукою у власному штрафному і арбітр призначив пенальті. Ісландський форвард з одинадцятиметрового поцілив у ліву стійку. Слизька перемога дозволила Баварії закріпитись на вершині турнірної таблиці Бундесліги.

Попри колосальну перевагу РБ Лейпциг зумів розпакувати ворота Уніона лише в середині другого тайму. Надважливий гол забив Еміль Форсберг. Звитяга підняла команду Нагельсманна на другу сходинку турнірної таблиці – від Баварії її відділяє всього чотири пункти.

Сусіди по турнірній таблиці – Фрайбург та Айнтрахт – вирішили не відкладати на потім вирішення стосунків. Вже на 6-й хвилині Джібріль Соу знайшов на лінії воротарського майданчика Аміна Юнеса: півзахисник "орлів", прийнявши сферу, ефектно розвернувся і з району одинадцятиметрової позначки прошив глокіпера. В середині тайму стрімка контратака господарів дозволила Роланду Саллаї зрівняти – угорський форвард зумів перехитрити одразу трьох захисників і Кевіна Траппа.

Після відпочинку Нільс Петерсен, вийшовши на заміну, вивів господарів вперед – 32-річному форварду вистачило для гола всього лише чотири хвилини перебування на полі. Згодом Кевен Шлоттербек зрізав м'яч у власні ворота і рахунок знову став нічийним. Варто згадати і появу на полі Луки Йовіча – серб вийшов в середині другого тайму і запам'ятався жовтою карткою у доданий час.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ