УКР РУС

Шальке обіграв Аугсбург та вперше за останні 8 років став віце-чемпіоном Німеччини, Коноплянка провів черговий непоганий матч

5 травня 2018 Читать на русском

Команда Доменіко Тедеско у непростому виїзному поєдинку в рамках 33 туру німецької Бундесліги здолала Аугсбург та забезпечила собі срібні медалі чемпіонату.

Аугсбург розпочав трохи активніше за гостей і вже на 4-ій хвилині мав відкривати рахунок: Фінбогассон скористався неузгодженістю в діях Кегрера та Ферманна, і з гострого кута пробивав у порожні ворота, проте влучив у стійку. Шальке відповів на це забитим м'ячем: Каліджурі виконав подачу зі штрафного, Бурґшталлєр виконав вдалий простріл, а Кегрер зовнішньою стороною стопи елегантно підправив м’яч у ворота Хіца. Не пройшло й 5-ти хвилин, як Аугсбург зрівняв рахунок: поки Стамбулі та його партнери дивувалися призначеному штрафному, господарі його швидко розіграли, та Макс “прошив” Ферманна – 1:1.

Коноплянка також мав свій момент. Український вінгер “кобальтових” вийшов на ударну позицію та пробив у стійку, від якої м’яч зрикошетив до Ді Санто, але не перетнув лінію воріт повністю після дотику аргентинського форварда. Гостям до перерви вдалося забити вдруге, і це знову зробив номінальний захисник Кегрер, ударом головою замкнувши подачу з кутового.

На початку другого тайму непоганий шанс мав Горетцка: Каліджурі у контратаці віддавав м’яч Леону під удар, але півзахисник Шальке пробив прямо в руки Хіцу. Аугсбург міг зрівняти рахунок: після потужного удару Каюбі гостей врятував Ферманн, а Ріхтер добив м’яч у порожні ворота, проте арбітр зафіксував офсайд, який підтвердила система VAR. Шальке мав можливості для збільшення рахунку зусиллями Коноплянки. Євген двічі пробивав по воротах Хіца, проте в перший раз після його дальнього удару м’яч пройшов в сантиметрах від стійки, а згодом Коно не зміг пробити голкіпера господарів вже з меж штрафного майданчика.

Аугсбург – Шальке: історична перемога підопічних Тедеско та впевнена гра Коноплянки

Аугсбург не збирався без бою програвати останній домашній матч, і підопічні Мануеля Баума також йшли вперед. Небезпечно пробивав здалеку Байєр, але з ударом півзахисника господарів впорався Ферманн. Гості намагалися забити зусиллями Горетцки, проте м’яч після удару Леона пройшов вище воріт. В доданий арбітром час свій момент для того щоб зрівняти рахунок мав Фіннбогасон, але гостей після удару ісландського форварда врятував Ферманн. “Кобальтові” відповіли виходом віч-на-віч Тойхерта, але і він не зміг переграти голкіпера Аугсбурга.

Шальке все ж втримав переможний рахунок, та з огляду на осічку дортмундської Борусії, яка несподівано поступилася вдома Майнцу, вперше за 8 останніх сезонів став віце-чемпіоном Німеччини.

Чемпіонат Німеччини, 33 тур

Аугсбург – Шальке – 1:2

Голи: Макс, 27 – Кегрер, 23, 34