УКР РУС

Шальке – Борусія М: ще один гарний матч Коноплянки, блискуча робота арбітрів та прорахунок Тедеско

28 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Михайло Юхименко

У матчі 32 туру німецької Бундесліги Шальке вдома зіграв внічию проти ґладбаської Борусії.

Коноплянка – ще один хороший матч

Коноплянка почав гру на позиції форварда – там, де українець завжди виглядав найменш переконливо. Не можна сказати, що Євген зіграв там прекрасно, однак він непогано допоміг у відборі та в ряді дрібних моментів. Гра у центрі атаки докучала Коноплянці тіснотою – з ним завжди щільно грали мінімум два футболісти.

Шальке вдома зіграв внічию проти Борусії М, Коноплянка заробив пенальті

Однак, коли у Коноплянки з’являлися простір та можливість проявити швидкість, він це використовував. Євген вигравав забіги з 20 метровою форою суперника, а у грі один в один Євген взагалі виглядав людиною, яка робить різницю на полі. Особливо помітним Коноплянка був тоді, коли відходив на фланг, де повністю провалилися Хоффман та Ельведі. Звідти й прийшов гол Шальке: Коноплянка змістився у центр, пробив, влучив у руку Крамеру та заробив таким чином пенальті.

В другому таймі Коноплянка мав можливість забити на 62-й хвилині, коли Борусія обрізалася на своїй половині поля. Євген розігнався, відіграв захисника на дриблінзі, вийшов майже віч-на-віч, однак пробив слабкувато. Всі інші моменти за участі Коноплянки відбулися на лівому фланзі, де Євген вже звично накручував захисників і цілком міг покинути поле на 89-й хвилині з мінімум одним асистом. Однак, і без цього гра українця відповідала рівню гравця основи Шальке - Whoscored нагородив його високою оцінкою 7.0.

Арбітри провели блискучий матч

Якщо в кубковому матчі проти Айнтрахта Шальке постраждав від дій рефері, то за дану гру поаплодувати їм мають обидві команди. На 12-й хвилині вони блискуче розібралися в епізоді з неспортивною поведінкою Бенталєба – головний суддя Харм Осмерс не помітив удару Набіля по голові Штіндля, однак йому нашептали підказку відеоасистенти.

Наприкінці першого тайму Осмерс не хотів давати пенальті після удару Коноплянки в руки Крамеру, однак через кільканадцять секунд він зупинив гру, подивився повтор та визнав помилку, показавши на 11 метрів.

Крім того, Осмерс був дуже послідовний у своїх картках. Ще під часу фолу Бенталєба на 13-й хвилині він показав жовту, яку можна було й не показувати (що й розлютило Набіля), однак за аналогічні епізоди протягом 80 наступних хвилин він також карав "гірчичниками". Як результат – всі три футболіста Борусії, які висіли на картках, отримали дискваліфікацію.

Тедеско не розрахував пік форми Шальке

В останніх шести матчах Шальке виграв лише одного разу, примудрившись втратити очки з аутсайдерами – Кельном (нічия 2:2) та Гамбургом (поразка 3:2). Перед цим у Шальке були вкрай важкі матчі проти Вольфсбурга та Майнца, які вдалося виграти з мінімальним рахунком. Перемога над Дортмундом на цьому фоні здається справжнім тріумфом волі, після якого Шальке досі не може перемогти.

Шальке може продовжити контракт з Тедеско за однієї умови, – ЗМІ

Якщо не враховувати поразки Баварії та Хоффенхайму, підопічні Доменіко Тедеско виграли 8 з 10 матчів протягом лютого-березня. Очевидно, Доменіко Тедеско десь не розрахував пік форми команди, або ж вирішив зіграти останні тури на класі – благо, кількість аутсайдерів та команд без турнірних задач у них була пристойною. Для молодого тренера така важка кінцівка має стати уроком.