УКР РУС

Шальке без Коноплянки переміг Фрайбург, Хоффенхайм знищив Кельн

31 березня 2018 Читать на русском

Перші п'ять матчів 28 туру німецької Бундесліги завершилися вкрай яскраво та подарували кілька сенсацій.

Шальке на своєму полі довго не міг відкрити рахунок у матчі проти Фрайбурга, однак у другому таймі господарі набрали темп. Фрайбург не витримав на 61-й хвилині його футболісти привезли собі пенальті, яке впевнено реалізував Каліджурі. Капітан гостей Петерсен після цього примудрився отримати дві жовті картки за одну хвилину, в результаті чого Шальке отримав шикарну можливість добити Фрайбург. На 73-й хвилині задача була виконана: Ґвідо Бурґшталлєр встановив остаточний рахунок матчу 2:0. Українець Євген Коноплянка на полі так і не з'явився.

Байєр на своєму полі несподівано зіграв внічию проти Ауґсбурга. Лише на 64-й хвилині "фармацевтам" вдалося відзначитися зусиллями Леона Байлі, однак арбітр помітив офсайд та відмінив взяття воріт. Гості ж трималися міцно і впевнено довели матч до "сухаря" 0:0.

РБ "Лейпциг" гостював у Ганновері, де місцева однойменна команда швидко почала пропускати голи. Вже на 16-й хвилині Форсберг вивів свою команду вперед, а на 54-й хвилині Орбан подвоїв перевагу. На гол Сане, забитий на 71-й хвилині, Поульсен відповів третім голом Лейпцига. Здавалося, що матч тепер закритий, однак Фуллкруг несподівано скоротив відставання до мінімуму на 79-й хвилині, а через три хвилини зрівняв рахунок! Втім, радість була недовгою після використання відеоповтору арбітр відмінив гол. Матч завершився важкою перемогою РБ "Лейпциг" 2:3.

Кому було легко, так це Хоффенхайму. На своєму полі підопічні Юліана Нагельсманна розбомбили "козлів" з непристойним рахунком 6:0. Це дуже допомогло команді у боротьбі за єврокубки, адже найближчий конкурент знизу Штутгарт зіграв внічию проти Гамбурга.

Таким чином, Шальке набирає 52 очки, а Лейпциг 46. Байєр не зміг обійти РБ, залишившись на 5 місці з 45 очками. Хоффенхайм та Штутгарт йдуть на 7 та 8 місцях з 42 та 38 очками відповідно, а позаду них прилаштувався Аугсбург з 36 очками. Ганновер та Фрайбург йдуть на 13 та 14 місцях відповідно, а Кельн та Гамбург займають останні місця з 20 та 19 очками.

Чемпіонат Німеччини, 28 тур

Шальке Фрайбург 2:0

Голи: Каліджурі, 62 (пен), Бурґшталлєр, 73

Вилучення: Петерсен, 65 (друга жовта)

Байєр Аугсбург 0:0

Ганновер РБ Лейпциг 2:3

Голи: Сане, 71, Фюллькруґ, 79 Форсберг, 16, Орбан, 54, Поульсен, 77

Хоффенхайм Кельн 6:0

Голи: Гнабрі, 22, 47, Ут, 56, 65, Рупп, 61, Цубер, 72

Штутгарт Гамбург 1:1

Голи: Гінчек, 44 Холтбі, 18