УКР РУС

Шальке – Айнтрахт: суддівський скандал, шедевр а-ля Ібра, промах і визнання Коноплянки, або Навіщо вам VAR

19 квітня 2018 Читать на русском

Півфінальний матч Кубка Німеччини пройшов зі скандальним душком. Шальке поступився Айнтрахту і не зіграє у фіналі проти Баварії, однак не все так просто.

Спортивний директор кобальтових Крістіан Хайдель після матчу спробував з'ясувати стосунки з головним арбітром зустрічі. І було чого. На думку боса Шальке, переможний гол Айнтрахта прийшов після кутового, якого не було. До слова, гол 20-річного сербського нападника вийшов цукерочкою. Лука Йовіч у польоті відправив м'яч п'ятою а-ля Златан Ібрагімовіч.

Також Хайдель вважає, що суддя Роберт Гартманн фактично зізнався у помилці, не зарахувавши рятівний гол Ді Санто. "Він виглядав дуже нещасливим після гри".

Шальке – Айнтрахт: на трибунах відбулась масова бійка фанатів, постраждали 7 поліцейських, 80 арештованих

Сам Франко Ді Санто, який забив чистий гол на 90+3 хвилині зустрічі, не розуміють рішення судді відмінити взяття воріт. Ок, рефері угледів гру рукою, але чи не логічно було б у такому випадку вдатись до допомоги VAR, і відеоповтори точно б не залишили жодних сумнівів.

Однак схоже, на те, що судді дійсно ніколи не втратять впливу на гру, як каже знаменитий Колліна. У подібних епізодах рефері має право не кликати на допомогу відеопомічника, позаяк вважає, що момент був безсумнівним і нічого перевіряти не варто. Логіка проста і навіть зрозуміла: не затягувати гру дарма.

"Це не був гандбол Франко. Наша проблема в тому, що суддя свиснув надто швидко. Однак ми не можемо звинувачувати рефері. Нам потрібно самим краще захищатись і реалізовувати моменти", – визнав після матчу наставник Шальке Доменіко Тедеско.

Як пояснюють німецькі ЗМІ, Гартманн свиснув фол на секунду раніше, ніж м'яч опинився у сітці Айнтрахта, відтак формально не мав права звертатись по допомогу до відеоповторів.

Євген Коноплянка вийшов на поле у другому таймі. Українець відіграв майже 40 хвилин і міг забити гол, однак схибив з вигідної позиції – удар знайшов воротаря, а не те, що він охороняє. У деяких епізодах вінгеру збірної України не вистачало фарту, як тоді, коли мав замикати простріл Бургшталлєра, але нога захисника завадила в останній момент.

Видання Revier Sport зазначає, що Євген був значно активнішим за свого конкурента Марко П'яцу, якого замінив майже відразу після перерви. Коноплянку нагородили найвищим балом серед партнерів (3, стільки ж у ще 5-х партнерів, решта нижче), однак посварили через 2 невикористані моменти на 64 і 68 хвилинах.