УКР РУС

"Шахтар знайшов шпарину у контракті, аби мене "жахнути": Худжамов знайшов плюс у фінансовому кидку "гірників"

5 червня 2021 Читать на русском

Екс-голкіпер Шахтаря та низки українських клубів Рустам Худжамов розповів про гроші, зароблені протягом ігрової кар'єри.

"У мене був класний контракт з Шахтарем, але вони знайшли шпарину, щоб мене "жахнути". В результаті, я не отримав тієї зарплати, яка була обумовлена угодою.

"Лайка – це найближчий шлях, щоб показати людям, що ти бидло": Худжамов оцінив творчість Алієва

Коли підписували контракт, я не звернув увагу на один пункт, а його можна було використовувати проти мене. Зменшили виплати на 75 відсотків. Я не хочу скаржитися. Вжарили, так вжарили.

Я для себе розумію, що якби у мене було після футболу більше грошей, я сидів би на дупі вдома і нічого б не робив, відпочивав би. А зараз життя так повернулося, що я повинен йти в бізнес і для себе щось нове відкривати. І це класно, тому що мені це дало можливість нормально вийти з футболу. Постраждав півроку, але вийшов нормальною людиною, яка хоче працювати. Не можу своїм тілом працювати, але тепер можу інакше заробляти.

Скільки міг жити на зароблені у футболі гроші? Я згадував про втрати. Два роки максимум, живучи не на широку ногу, просто вирішувати базові потреби свої. Втратив дуже багато. Ніколи не купував "Феррарі", все вкладав в квартири, в нерухомість. В результаті втратив на Сході, втратив у Криму. На піку було близько дев'яти приміщень", – сказав Худжамов у коментарі YouTube-каналу Sportarena.

Ліга чемпіонів 2021/22: Шахтар дізнався потенційних суперників у кваліфікації – найгрізнішого опонента вдалося уникнути