УКР РУС

"Шахтар" вирвав перемогу в Сімферополі в останній атаці. ВІДЕО

17 квітня 2011

Ще один крок "Шахтар" зробив у столиці Криму до чемпіонства.

Побоювання про те, що "гірники" вийдуть на матч невмотивованими, себе не виправадли. "Шахтар" поставився до суперника, який претендує на вихід в Лігу Європи, більш ніж серйозно. Луческу випустив на кримчан найбільш бойовитий склад команди.

"Помаранчево-чорні" одразу кинулись в атаку і їхні зусилля були винагороджені вже на 11-й хвилині, коли головний рефері зустрічі Деревінський призначенив пенальті у ворота господарів за чистий фол Монахова на Едуардо. До "точки" підійшов Жадсон, який більярдним ударом від штанги увігнав кулю у ворота. Забитий гол не задовольнив донеччан, які надалі повністю контролювали ситуацію на полі і створили ще не одну нагоду для взяття воріт. "Таврія" рідко виходила із своєї половини поля і не завдала в першому таймі жодного удару по воротах П'ятова.

В другому таймі всі побачили іншу "Таврію". Господарі серйозно додали в агресивності, швидкості і щонайголовніше - у бажанні. Фещук кілька разів міг відзначатись з різних ситуацій, але то П'ятов, то захисники, то нефарт заважали Максу відзначитись. Натиск на ворота "гірників" своє зробив на 70-й хвилині: Гуменюк пішов в пресинг на Едуардо, відібрав м'яч, класно його обіграв і відправив кулю в дальній нижній кут воріт "Шахтаря" - 1:1! Після цього, таврійці на куражі пішли вперед і неприємні хвилини для чемпіонів продовжувались до хвилини так 77-ї. "Шахтар" все ж оговтався і став чинити фінальний штурм воротам Кахрімана. Щасти весь матч господарям не могло - ще до того, як команда Петрова зрівняла рахунок, "Шахтар" міг вже вести у рахунку із серйозною форою. Впродовж останньої десятихвилинки Коста та Мхітарян тільки на двох втратили щонайменше чотири нагоди вивести вперед "помаранчево-чорних". Однак, доля захотіла інакше. "Шахтар" все ж забив, але зробив це в додатковий час - в останній атаці. Коста подав з кутового на ближню стійку, звідки Мхітарян переадресував м'яч далі і Фернандінью замкнув дальню штангу - 1:2. "Один в один" ситуація нагадала березневу гру на цьому ж стадіоні між "Севастоплем" і "Шахтарем". Мабуть, такий рок кримських команд у цьому сезоні саме так програвати "Шахтареві".

Перемога обірвала триматчеву програшну серію "Шахтаря", хоч підопічні Луческу були на грані четвертої невдачі. Ще один крок до золота здійснено, але попереду багато відповідальних ігор, одна з яких відбудеться в наступному турі проти "Металіста". А "Таврія" втратила важливі очки в боротьбі за шосте місце.
 

"Таврія" - "Шахтар" - 1:2 (0:1)

Голи: Гуменюк 70 - Жадсон (12, з пен.), Фернандінью 94

"Таврія": Дамір, Джурічіч (Гуменюк 43), Граф, Корнєв, Причиненко, Монахов (Марковіч 61), Шіндер (Коробка 62), Галюза, Любеновіч, Фещук, Ідахор

"Шахтар": П'ятов, Срна (Рац 63), Ракицький, Іщенко, Кобін, Мхітарян, Фернандінью, Жадсон (Тейшейра 28), Вілліан, Едуардо (Коста 72), Морено

Попередження: Шіндер 25, Граф 78 - Ракицький 28