УКР РУС

Шахтар створив команду для військових з ампутаціями

5 лютого 19:57 Читать на русском
Автор: Микита Ковальчук

Донецький Шахтар взявся за реалізацію програми реабілітації для поранених за допомогою футболу.

Шахтар на офіційному сайті оголосив про створення футбольної команди для людей з інвалідністю. Учасниками команди стануть військові, які під час бойових дій отримали поранення та, як наслідок, ампутацію кінцівок.

Гравець Вереса поскаржився на скромну допомогу ЗСУ з боку футболістів: "Максимум 20%-25% пройнялися цим"

Планується, що на першому етапі до команди увійдуть 20 гравців та наставник, які проводитимуть регулярні тренування в Києві та Щасливому (Київська область). Набір футболістів і підготовка тренерів розпочнеться найближчим часом. У майбутньому передбачена участь команди в змаганнях, у тому числі – європейських.

"Українські воїни, які віддали своє здоров’я, захищаючи країну від ворога, сьогодні як ніхто потребують підтримки суспільства. За різними оцінками наразі в Україні близько 50 тисяч військовослужбовців мають ампутації через поранення. Шахтар – перший клуб УПЛ, який створює команду для військових з ампутаціями.

Наше завдання – створити всі умови для того, щоб ці люди могли інтегруватися та повернутися, наскільки це можливо, до активного життя. Під час організації нової команди ми спиратимемось на міжнародну практику адаптивного футболу", – зазначив у коментарі клубній прес-службі генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін.

Шахтар програв вдруге за день – легіонерська оборона провалилась, вирок новачку, третій гол нової перлини