УКР РУС

"Шахтар" спробує здобути срібло. 25 тур УПЛ. Анонс матчів суботи

23 травня 2015 Читать на русском

У центральному поєдинку передостаннього туру УПЛ донецький "Шахтар" завітає на "Дніпро Арену".

"Олімпік" - "Волинь"

14:00. Київ, стадіон імені Баннікова. Телетрансляція на каналі "Футбол 2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Донеччани у випадку перемоги зможуть впритул наблизитися до лучан, натомість якщо тріумфує "Волинь", то підніметься на шосту сходинку у турнірній таблиці. Принаймні поки свій матч не зіграє "Металіст".

Нагадаємо, що обидві команди у минулому турі здобути три очки, відтак намагатимуться продовжити цю приємну серію. Фаворитом сьогоднішнього поєдинку буде "Волинь", яка навесні демонструє кращий футбол, ніж донеччани, але не варто недооцінювати "Олімпік", від якого можна чекати несподіваного результату. Відзначимо, що цей поєдинок не має значного турнірного значення, тому сподіватимемося, що команди продемонструють видовищний футбол та не відсиджуватимуться у захисті. Цікаво також буде подивитися на Еріка Бікфалві, який поки що витримує конкуренцію у гонитві бомбардирів, відтак докладе максимум зусиль, щоб покращити особистий результат.

Дискваліфікований: Владислав Огіря ("Олімпік")

Статистика матчів між суперниками:

Всього - один: +0 =0 -1

"Металург" Д - "Говерла"

17:00. Київ, стадіон "Оболонь Арена". Телетрансляція на каналі "Футбол 2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

"Металург" проведе свій останній домашній матч у сезоні. Донеччани підходять до цього протистояння із серйозними кадровими проблемами. Не зможе зіграти травмований Лазіч та дискваліфікований Чечер. Також команду покинув Соболь, який поїхав у молодіжну збірну. Проте у стрій повернулися Александре та Пляцікас, які дещо компенсують ці втрати. Зазначимо, що вчора стало відомо про контракт Жуніора Мораєса з "Динамо", тому багато уваги буде прикуто саме до цього гравця. Глядачам буде цікаво подивитися на бразильського форварда, який, до речі,  вже через кілька місяців виступатиме у Лізі чемпіонів.

Щодо турнірних завдань, то тут все просто. "Металург" зможе поборотися за сьому сходинку, а "Говерла" хіба що намагатиметься збільшити свій відрив від зони вильоту, адже на більше ужгородська команда у цьому сезоні не спромоглася.

Спрогнозувати результат поєдинку важко, але більше шансів на перемогу мають донеччани. Підопічні Володимира П’ятенка, незважаючи на усі проблеми, все одно більш технічні та стабільні. Крім цього на боці донеччан краща статистика особистих зустрічей.

Дискваліфікований: В’ячеслав Чечер ("Металург" Д)

Статистика матчів між суперниками:

Всього - п’ятнадцять: +7 =6 -2

"Дніпро" - "Шахтар"

18:00. Дніпропетровськ, стадіон "Дніпро-Арена". Телетрансляція на каналі "2+2", онлайн трансляція на сайті "Футбол 24".

Програму першого ігрового дня замикатиме принципове протистояння "Дніпра" із "Шахтарем". Кілька днів тому команди зіграли півфінальний матч Кубка України, тому емоції та пристрасті ще не встигли охолонути. Нагадаємо, що у цьому поєдинку через суперечливі та непрофесійні дії арбітра все ледь не завершилося травмами та бійкою. На щастя, обмежилося лише словесною перепалкою між Даріо Срною та Ніколою Калінічем.

Результат цього поєдинку досить важливий, адже сьогодні ми можемо отримати срібного призера чемпіонату України. Дуже великі шанси, що так воно і буде, адже провідні виконавці "Дніпра" не гратимуть, щоб відпочити перед більш важливим протистоянням – фіналом Ліги Європи. Звичайно, що молодь та запасні гравці намагатимуться порадувати рідних вболівальників, але й "Шахтар" спробує достроково оформити путівку у Лігу чемпіонів.

Хоч би як, але на глядачів чекає хороший матч із двома непоступливими колективами.  Усі очікували, що саме у цій дуелі вирішиться доля срібних медалей, але не склалося. "Дніпро" навесні зосередився на єврокубках, тому "Шахтар" отримав перевагу у боротьбі за другу сходинку, завадити здобути яку може лише диво.

Статистика матчів між суперниками:

Всього - сорок шість: +10 =13 -23

Юрій Шутка, Футбол 24