УКР РУС

Шахтар потрапив у пастку італійського клубу – "гірників" змушують платити 9 мільйонів за порожнечу

21 грудня 2022 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін поділився неприємною історією про спробу придбати гравця за кілька днів до 24 лютого.

"Наведу приклад однієї ситуації, коли ми погодилися підписати гравця з італійської команди незадовго до російського вторгнення. Зрештою, гравець навіть не ступив на українську землю, йому дозволили переїхати в інше місце, а Шахтар залишився на гачку вартістю приблизно у 9 мільйонів доларів.

Я попросив колишню команду відмовитися від угоди та продати його в інше місце, але ці переговори зайшли в глухий кут. Шахтар відмовився від виплати, а клуб просить ФІФА покарати нас. Не буду казати, який це клуб.

Шахтар зірвав трансфер через невчасне правило ФІФА – Палкін лютує

Спроби домовитися з ФІФА здебільшого були зустрінуті мовчанням. Декілька українських команд звернулися до керівного органу з проханням призупинити свої зобов'язання перед іншими клубами доти, доки не буде налагоджено нормальну роботу. Припускаю, що ФІФА, яка оголосила про заробіток 7,5 мільярда доларів на чемпіонаті світу в Катарі, могла б також створити "компенсаційний фонд" для українських команд.

Ми хочемо зібратися разом із усіма зацікавленими сторонами та виробити план. Ми хочемо чесності та справедливості", – цитує Палкіна The New York Times.

"Побачиш Супрягу – скажи йому "привіт": син українського емігранта дебютував за Італію, але збірну України не відкидає