УКР РУС

Шахтар підготував тренерів для дітей з обмеженими можливостями

17 квітня 2018 Читать на русском

Донецький Шахтар продовжує реалізацію соціальної програми з розвитку і просування в Україні масового футболу.

З 15 по 17 квітня на базі Академії "гірників" в с.Щасливе (Київська обл.) пройшов семінар, де молодих тренерів навчали роботі з дітьми, що мають певні ментальні і фізичні особливості (аутизм, синдром Дауна, порушення слуху, зору, опорно-рухового апарату тощо), повідомляє офіційна сторінка клубу у Facebook.

Поділитися своїм досвідом з колегами приїхали відомі європейські фахівці. Реджі Дорнан з Ньюкасла протягом останніх 10 років працює з людьми, що мають особливі потреби. У Великобританії він вважається одним з найкращих тренерів в цьому напрямку. На його думку, футбол – це гра для всіх, і не обов'язково займатися ним професійно.

"У такій роботі головне - це досвід, який ти здобуваєш кожен день. За ці три дні ми постаралися передати свої знання українським тренерам, і мені здається, що вони дуже добре і правильно сприйняли наші ідеї. Футбол – це гра для всіх, і займатися ним не обов'язково професійно. Головне – це повинно бути весело, а в даному випадку ще й безпечно. Діти і тренери повинні отримувати задоволення від процесу – тоді все буде відмінно!", – сказав він.

Алан Крукс, що представляє Ірландську футбольну асоціацію, вважає, що тренування не повинні сильно відрізнятися від звичних футбольних вправ, але слід дотримуватися певних правил.

"Займаючись з дітьми, у яких є різного роду обмеження, тренер повинен враховувати ці особливості і вміти адаптувати звичайні тренування до можливостей таких хлопців. Наприклад, якщо це діти з проблемами зору, то треба використовувати більш яскраві м'ячі і предмети, якщо займаєшся з глухими, то треба більше візуалізувати свої слова за допомогою жестів. Мені сподобалося те, як тренери проекту "Давай, грай!" проявили себе в ці дні. Я вражений їхньою роботою і ентузіазмом", – поділився враженнями ірландець.

Учасниками семінару стали 40 волонтерів з усієї України, серед яких і тренери проекту "Давай, грай!".

Наскільки комфортно ходити на матчі УПЛ: стадіон імені Володимира Бойка