УКР РУС

Шахтар оголосив терміни відновлення Мораєса та Бондаря – форвард вже не зіграє в 2021-му, оборонцю пощастило більше

28 квітня 2021 Читать на русском

Лікар першої команди Шахтаря Вадим Попов поділився невтішними новинами щодо травм Жуніора Мораєса та Валерія Бондаря.

"Жуніор минулого тижня отримав дуже серйозну травму – розрив бокової та хрестоподібної зв'язок коліна. Це одна з найскладніших травм, що є у футболі, вона передбачає тривалий період післяопераційної реабілітації – дев’ять місяців, щоб повернути гравця до строю. Мораєс у супроводі Артура Глущенка полетів до Іспанії, де в одній з місцевих клінік Жуніору було зроблено операцію. Після повернення до України на футболіста чекає період відновлення.

Травма Каргбо: Калітвінцев повідомив неприємні новини про стан здоров'я легіонера Олімпіка

Бондар? Багато хто, напевне, бачив те страшне зіткнення, коли нога просто пішла в бік... Було дуже схоже, що у Валерія така сама травма, як і в Жуніора, проте, на щастя, МРТ це не підтвердила. Хрестоподібна зв'язка в нього ціла, однак є ушкодження медіальної бокової зв'язки колінного суглоба. Стався субтотальний розрив. Ця травма також досить неприємна, але період відновлення коротший – місяці три.

Найголовніше, що Валерію наразі не потрібне хірургічне втручання. Намагатимемось обійтися тільки терапевтичними засобами: реабілітація, фізіотерапія, введемо фактор росту, і зв'язка повинна загоїтись. Трохи згодом проведемо додаткове обстеження, й тоді остаточно буде ухвалено рішення щодо тактики лікування. Але все одно спортсмен залишиться без футболу на два-три місяці", – цитує Попова офіційний сайт Шахтаря з посиланням на Shakhtar TV.

До слова, отримані травми унеможливлюють участь і Жуніора Мораєса, і Валерія Бондаря у груповому етапі Євро-2020 цього літа.

Шевченко у Шахтарі – як відповідь Динамо та Луческу: несподіваний варіант і ще 5 тренерів на заміну Каштру