УКР РУС

"Шахтар" не без проблем переміг "Олександрію"

6 листопада 2016 Читать на русском

В матчі 14-го туру чемпіонату України "Шахтар" на виїзді обіграв "Олександрію" з рахунком 2:1.

Перший тайм пройшов під знаком тотального домінування "Шахтаря". Гості подовгу володіли м'ячем та регулярно створювали небезпечні моменти біля воріт Леванідова. Перший гол прийшов уже на 13-й хвилині, коли пас у штрафний від Бернарда завершився точним ударом Дентінью. "Олександрія" намагалась високо пресингувати "гірників", але майже безуспішно.

Єдиний момент у першій половині команда мала після неточного паса Пятова на партнера. Господарі влаштували швидку атаку, яку завершував Пономар, але з лінії воротарського влучив у захисника, а добивання Яремчука виявилось неточним. "Шахтар" відповів вкрай ефективно: Марлос чудово змістився з правого флангу в центр, підключив Ісмаїлі, а той точно прострілив на самотнього Феррейру, який подвоїв перевагу своєї команди.

Другий тайм розпочався зовсім інакше. Срна вже на першій хвилині другої 45-хвилинки неточно відпасував голкіперу: передачу перехопив Яремчук, вийшов один на один з Пятовим, і чітко реалізував свій момент. У матч повернулась інтрига, і підопічні Шарана заграли значно активніше, нав'язуючи і, що важливо, виграючи достатньо боротьби в центрі поля. Тим не менш, до безпосередньо небезпечних моментів біля воріт гостей справа не доходила. "Шахтар" вирівняв гру та перевів її на чужу половину поля. Ордець після кутового навіть влучив у стійку, втративши чудову нагоду зняти майже всі питання про переможця хвилин за 15 до кінця матчу. "Олександрія" з останніх сил намагалась зрівняти рахунок, але наприкінці матчу їм мало що вдавалось. Останню нагоду мав Чорній, з ударом якого зі штрафного впорався Пятов.

Здобувши перемогу, "Шахтар" зміцнив свої лідерські позиції. Тепер у "гірників" 38 очок, і вони одноосібно йдуть на 1-му місці. "Олександрія" залишилась на 5-му місці, маючи в активі 21 очко.

Україна. УПЛ, 14 тур.

"Олександрія" – "Шахтар" 1:2

Голи: Яремчук, 46 – Дентінью, 13, Феррейра, 39.