УКР РУС

Шахтар має несподівані проблеми з виплатами легіонерам: "Гравець навіть не зможе використати гроші нікуди"

1 серпня 2022 Читать на русском

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін розповів, чи планує клуб продовжувати співпрацю з легіонерами, які тимчасово заморозили свої контракти з "гірниками".

"Ми маємо довгі контракти. Більше того, ми сьогодні зустрічатимемося з Траоре і говоритимемо, щоб він залишився. І хоче залишитися. Просто через війну мені технічно складно виконувати контракти. Не через фінанси. Раніше як було з іноземцями: ми переказували гроші до українського банку, він конвертував їх у євро, і футболісти пересилали їх собі на батьківщину.

Шахтар готовий до продажу ще одного легіонера – є головний претендент

Сьогодні це зробити не можна. Я можу лише покласти легіонеру у гривнях на рахунок в українському банку за курсом на момент зарахування. І все. НБУ сьогодні зробив обмеження, що ти можеш розрахуватись карткою за кордоном на суму до 100 тисяч гривень на місяць. Гравець навіть не зможе використати їх нікуди. З юридичного погляду я поки що навіть не знаю, як вирішити це питання", – поділився Палкін у інтерв'ю Tribuna.

Нагадаємо, що майже всі легіонери Шахтаря покинули клуб, скориставшись правилом ФІФА та заморозивши свої контракти з "гірниками". Єдиний, хто залишився у клубі, став форвард Лассіна Траоре.

120 мільйонів прибутку, або Шахтар буде продавати – хто на вихід?