УКР РУС

Шахтар і Зоря поділили очки в Харкові

7 жовтня 2018 Читать на русском

Лідер чемпіонату донецький Шахтар не зумів на власному полі здолати луганську Зорю в матчі 11-го туру української Прем'єр-ліги. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Принциповий поєдинок на харківському ОСК Металіст обидві команди розпочали обережно. Першими в бік воріт суперника пробили гості, але постріл Рафаеля пройшов мимо воріт Пятова. Шахтар відповів трохи точнішим ударом Тайсона, проте його заблокував оборонець.

Динамо переграло Олімпік у дебютному матчі Шевчука і зменшило відстань від Шахтаря

Загалом старт матчу пройшов у боротьбі, без моментів, які можна було б назвати гольовими, а м'яч прогнозовано більше контролювали донеччани. Перша небезпека біля воріт Зорі виникла на 17-й хвилині. Це Тайсон кострубато пробив зльоту, але Феліпе зумів зафіксувати м'яч після рикошету.

Всередині тайму набралися сміливості й креативні гравці луганців. Спочатку Рафаель накрутив кількох суперників у центрі, але партнери по команді не зуміли підтримати рвіння бразильського форварда. Проте, на 29-й хвилині Зоря створила момент, який мав завершитися голом: підопічні Вернидуба перехопили м'яч у центрі поля, швидко вибігли в контратаку й, зрештою, вивели на ударну позицію Громова. Але Артем вирішив зіграти в один дотик, що завадило йому зробити акцентований удар.

Натомість "гірники" відповіли голом, який став скандальним і цілком міг стати ключовим епізодом поєдинку. Ісмаїлі впав у боротьбі на лівому фланзі й рукою зачепив м'яч, але підвівся й зробив передачу до штрафного майданчика, де Майкон продовжив простріл правіше на вільного Мораєса. Колишній "динамівець" опинився віч-на-віч із Феліпе та спокійно переграв співвітчизника. Попри протести гравців і тренерського штабу луганців арбітр Микола Кривоносов вказав на центр – 1:0.

Хтозна якою була б гра в другій половині гри, якби Зоря не витягнула щасливий квиток вже на старті тайму. Матвієнко у власному штрафному майданчику руками завалив на газон Кабаєва, а Харатін із позначки з другої спроби зумів переграти Пятова.

Пропущений гол на тривалий час вибив Шахтар із колії. На полі значну частину тайму було багато метушні та мінімум креативу, а реальні моменти почали виникати, починаючи з хвилини 70-ї. Найреальніший момент мав Марлос, якого фактично вивели на побачення з кіпером луганців, але цей ближній бій хавбек збірної України програв.

Мали моменти й інші "гірники" – Бутко, Мораєс, Тайсон. Проте, щоразу їм чогось бракувало для забитого м'яча. Впіймав кураж Феліпе, а коли і він виявлявся безсилим, то на допомогу йому приходили оборонці, які блокували удари донеччан із середньої та близької дистанції. Зоря кілька разів намагалася організувати швидкі контратаки, але вони бажаного для них ефекту не мали.

Без успіху завершилася і фінальна навала Шахтаря. Отже, 1:1, і Зоря слідом за Динамо відібрала очки і в донеччан.

Цікаві факти:

– Шахтар і Зоря вперше зіграли внічию у матчах чемпіонату України. Для цього знадобилося 39 матчів;

– Донеччани перервали свою 28-матчеву серію без нічиїх в УПЛ (23 перемоги, 5 поразок);

– Луганці завершили 8-матчеву серію без нічиїх у гостях (3 перемоги, 5 поразок).

Україна, УПЛ, 11-й тур

Шахтар – Зоря – 1:1

Голи: Мораєс, 38 – Харатін, 49

Нереалізований пенальті: Харатін, 48 (воротар)