УКР РУС

Шахтар – Хоффенхайм: нічия з присмаком відскоку, фантастичний дебют Майкона та черговий фейл Пятова

19 вересня 2018 Читать на русском

Шахтар зіграв у Харкові з Хоффенхаймом в рамках 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів. Рахунок та звіт про матч читайте на Футбол 24.

Матч Шахтар – Хоффенхайм розпочався о 19:55 за київським часом. Гра завершилась результативною нічиєю – 2:2.

Шахтар – Хоффенхайм – відео голів

Німецький клуб шокував "гірників" швидким голом вже на 6-й хвилині зустрічі. Марлос втратив м'яч на чужій половині поля, а Степаненко у підкаті не зумів перервати швидку контратаку гостей. Біттенкур класною передачею розрізав оборону Шахтаря по центру та вивів Грілліча на побачення з Пятовим, далі – справа техніки. Хавбек Хоффенхайма блискуче підсік м'яч на голкіпером донеччан та відкрив рахунок.

Шахтар – Хоффенхайм: онлайн-трансляція матчу Ліги чемпіонів

На 12-й хвилині лише майстерність Пятова врятувала Шахтар від другого гола. Цього разу оборона господарів залишила без опіки Адама Шалая у центрі штрафного майданчика. Після скидки головою від партнера угорський форвард прикрив м'яч корпусом та потужно пробив – Пятов продемонстрував розкішну реакцію.

Підопічні Фонсеки, проваливши старт поєдинку, прокинулись ближче до середини першого тайму. Спочатку Степаненко ударом головою зовсім трішки не поцілив у ворота Баумана, а вже у наступній атаці Шахтаря відзначився Ісмаїлі. Отримавши передачу від Тайсона, бразильський латераль увійшов у карний майданчик гостей, прибрав захисника та шведою пробив у дальній кут. Вищий пілотаж!

Пропущений м'яч жодним чином не похитнув командний дух команди Нагельсманна, яка заграла ще активніше. Не встигли "гірники" відсвяткувати гол, як Хоффенхайм дуже швидко опустив підопічних Фонсеки на землю. Жоелінтон міг одразу повернути німцям перевагу, але безхистрісно пробив у ближній кут. Згодом вже Біттенкур пробивав головою з декількох метрів – Пятов на місці.

Відбивши декілька небезпечних атак німців, Шахтар таки не витримав натиску та пропустив вдруге. Пятов, який декілька разів рятував свою команду, помилився на виході. Після навісу з кутового Андрій вирішив піти на перехоплення м'яча, але дозволив випередити себе Нордтвейту. Захиснику Хоффе залишалось влучити у порожні ворота. 2:1 – німці цілком заслужено пішли на перерву з мінімальною перевагою. Вони виглядали значно цікавіше і могли забивати ще більше.

Після перерви команда Нагельсманна не зменшувала оберти та продовжувала тероризувати ворота Пятова. Вже у дебюті другого тайму Андрій не без проблем дістав у дальньому від себе куті м'яч після пострілу Крамаріча з лінії штрафного. А згодом Шахтар врятував лише відчайдушний стрибок Ракицького під удар Біттанкура.

Шахтар намагався відповідати швидкими контрвипадами, однак "гірникам" майже завжди бракувало останнього пасу. Донеччани створювали небезпеку поблизу воріт Бауманна, переважно, лівим флангом атаки, де загострювали Тайсона та Ісмаїлі. Останній навіть міг оформити дубль, але на швидкості не зумів влучити у ближній кут.

Хоффенхайм, знизивши темп та віддавши ініціативу Шахтарю, поплатився на 81-й хвилині. Майкон, який замінив Алана Патріка, забив просто божевільний гол ударом з-за меж штрафного майданчика. Отримавши передачу від Марлоса, 21-річний бразилець наважився на дальній постріл та поцілив прямісінько у кут воріт Бауманна. Дебют мрії для новачка Шахтаря в Лізі чемпіонів.

"Гірники", які значно додали у швидкості, не зупинялись на досягнутому та могли вирвати перемогу. Фогт ледь не зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Тайсона, а удар Марлоса з близької відстані прийняв на себе захисник.

У підсумку команди розписала результативну нічию, яка, зважаючи на хід зустрічі, має влаштувати команду Фонсеки. Хоффенхайм переважав Шахтар за моментами та програв лише кінцівку поєдинку.

Вольова нічия з присмаком відскоку

Хоффенхайм повністю переграв Шахтар у першому таймі. За стартові 45 хвилин поєдинку німці завдали десять ударів у бік воріт Пятова, влучивши у рамку п'ять разів. Команда Нагельсманна практично нічого не дозволяла "гірникам" попереду та могла піти на перерву з більш комфортною перевагою.

Шахтар програв центр поля та занадто багато помилявся в обороні. Хочолава регулярно втрачав позицію, Ракицький та латералі не завжди встигали за переміщеннями Біттанкура, Крамаріча і Жоелінтона. Програли центрбеки Шахтаря й силову боротьбу Шалаю, який міг відзначатись щонайменше двічі.

31-річний геній Юліан Нагельсманн, принаймні до середини другого тайму, тактично не залишав Фонсеці жодних шансів. Хоффенхайм віддав супернику м'яч та проводив смертоносні контратаки, які у 99% випадків завершувались ударами. Вертикальний і агресивний футбол німців став справжнім откровенням для "гірників", які зуміли вирвати нічию лише завдяки індивідуальним якостям окремих виконавців. На щастя, Фонсека має таких футболістів, як Ісмаїлі чи Тайсон, що можуть робити різницю.

Провал Болбата та фантастичний дебют Майкона

Сергій Болбат доволі несподівано з'явився у старті Шахтаря та повністю провалився. Український форвард нічим не допомагав "гірникам" попереду і не завжди якісно відпрацьовував при обороні власних воріт. Жодного обіграшу, жодного удару по воротах, жодного виграного єдиноборства – такий доробок 25-річного гравця за відведені йому 57 хвилин. Шахтар ще довго сумуватиме за Бернардом...

А ось новачок донецького клубу Майкон проявив себе просто фантастично. Молодий бразилець, який замінив Алана Патріка, назавжди запам'ятає свій дебют у Лізі чемпіонів. 21-річному хавбеку знадобилось всього п'ять хвилин, щоб довести до екстазу фанатів на ОСК Маталіст. Потужний дальній постріл Майкона – справжня окраса матчу. Та, найголовніше, що він приніс Шахтарю таке важливе очко. Можливо, цей гол додасть бразильцеві більше впевненості і він зможе гідно замінити Фреда.

Черговий фейл Пятова

Пятов неодноразово рятував Шахтар, але знову припустився помилки, яка ледь не коштувала "гірникам" поразки. Голкіпер збірної України невдало зіграв на виході та дозволив Нордтвейту забити у порожні ворота. У профпридатності 34-річного воротаря, звісно ж, ніхто не сумнівається, але його фейли перетворюються у неприємну тенденцію. Шахтар поступився Динамо через помилку Пятова, а зараз невпевнена гра воротаря ледь не призвела до поразки у Лізі чемпіонів. У цьому турнірі значно менше часу на виправлення таких "осічок", тож Пятову слід бути більш обережним.

Ліга чемпіонів. Група F, 1-й тур

Шахтар – Хоффенхайм – 2:2

Голи: Ісмаїлі, 27, Майкон, 81 – Грілліч, 6, Нордтвейт, 38