УКР РУС

Шахтар – Чорноморець: анонс матчу 1/2 фіналу Кубка Україниfire

3 квітня 07:30 Читать на русском
НА ПРАВАХ РЕКЛАМИ
Автор: Олекса Бик

Шахтар у рамках 1/2 фіналу Кубка України приймає Чорноморець. Анонс і прогноз букмекерів підкаже "Футбол 24".

Матч Шахтар – Чорноморець відбудеться сьогодні, 3 квітня, на стадіоні "Арена Львів". Стартовий свисток пролунає о 18:00 за київським часом. Дивитися гру онлайн можна у додатку на Setanta Sports, а також на інших провайдерах зі списку UPL.TV. Гру розсудить Віктор Копієвський.

"Мессі Чорноморця": захисник Шахтаря виділив головну зірку суперника перед півфіналом Кубка України

Шахтар продовжує свою безпрограшну ходу по весняній частині сезону. Винятком стала поразка від Марселя, але то таке. Важливо, що на внутрішній арені все добре. Команда розписала нічию з Олександрією, після чого здобула чотири перемоги поспіль, а середня результативність на цьому відрізку склала 2,6 голів. І це проти Кривбасу, Колоса й Оболоні (ну і Миная) – команд із надзвичайно міцними оборонними моделями.

Ліцензія на провадження а діяльності з організації та проведення букмекерської діяльності від 28.12.2022 року, видана ТОВ БК ФАВБЕТ на підставі Рішення КРАІЛ від 13.12.2022 року за № 433.
"Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйся правил (принципів) відповідальної гри".

При детальному розгляді футбол "гірників" виглядає вже не так переконливо. Навіть розгром Оболоні на вихідних мав купу нюансів – під пресингом "пивоварів" Шахтар видав всього 69% точності передач уперед, допустив 15 низьких втрат і не міг видати тривалі володіння. Ця історія є систематичною для донеччан. Навіть аутсайдери не бояться чинити високий тиск на чемпіона.

Зламувати середній / низький блок підопічним Маріно Пушіча теж не просто. Із Кривбасом до вилучення і з Колосом у першому таймі моментів практично не виникало. Досить показово, що у поєдинку з криворіжцями Шахтар заробив гольовий кутовий тоді, коли команду не пресингували – і пропустив тоді, коли на білд-ап почали тиснути великими силами.

Клас "гірників" дозволяє здобувати результат навіть з таким футболом. Суперники нариваються на червоні картки, їм бракує сил і кадрів на весь матч, вони рідко конвертують високі відбирання в моменти – а Маріно Пушіч дозволяє собі радикальні заміни й гру без сталої схеми. Втім, конкретно з Чорноморцем одного класу може бути і замало (тим паче, коли мова йде про Кубок).

"Моряки" минулої весни розписали з Шахтарем бойову нічию (2:2). З того часу минув рік. Одесити вже не настільки потужні, як у попередньому сезоні – на вихідних вони здобули першу перемогу після відновлення сезону, програвши перед цим тричі поспіль (поразок мало бути більше). Тим не менш, у команди Романа Григорчука залишається добре поставлений персональний пресинг.

Так, він не допоміг з Вересом, Ворсклою і Оболонню, однак для Динамо він становив серйозні проблеми. Команди, які більше заточені у гру на м'ячі, отримують менше рандомних поразок у більш-менш рівних іграх – але чинити на них тиск простіше, ніж на команди, які пуляють передачі на 40 метрів при кожному опусканні на власну третину. А Шахтар зі своїм бажанням розігрувати від воріт коротко особливо вразливий.

Розгром Полісся (4:1) на вихідних нагадав, що у Чорноморця взагалі-то є і симпатична модель позиційних атак. І є кадровий потенціал, аби реалізовувати цю модель (Авагімян оформив хет-трик). Проблема криється в тому, що це був перший матч одеситів навесні, у якому ми побачили такий перфоманс – і він не скасовував проблем у обороні. Хтозна, як би повернувся матч, якби Брагару не вибив м'яч з лінії воріт на 33-й хвилині за рахунку 0:0.

Команда Романа Григорчука після відновлення сезону пропускала не більше одного гола за гру, однак мала ковтнути значно більше. І це проти прохідних суперників. Що і говорити, коли Оболонь завершила поєдинок з Чорноморцем із рахунком 18:1 за ударами (Оболонь, Карл!). У зустрічі з Шахтарем така розконцентрованість може дорого коштувати андердогу.

Чорноморець і рік тому був андердогом у протистоянні з "гірниками", а зараз – тим паче. Букмекери не вірять у "моряків", але у Саарбрюкен в Німеччині теж ніхто не вірив. Допоки той не вибив Баварію, Айнтрахт і Гладбах. У кубкових турнірах усі здатні перемогти усіх, адже налаштуватись треба тільки на один матч.

У одному матчі можливо все. Чорноморець може створити сенсацію. Особливо з урахуванням того факту, що Маріно Пушіч з великою ймовірністю вдасться до ротації – хоча б невеличкої.

Кадрова ситуація

Травмовані:

Дискваліфіковані:

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Чорноморець

Шахтар: Різник – Конопля, Бондар, Ракицький, Азаров – Степаненко – Зубков, Бондаренко, Судаков, Егіналду – Сікан

Чорноморець: Варакута – Бадібанга, Салюк, Єрмаков, Брагару – Васильєв – Бойчук, Бадібанга, Авагімян, Штогрін – Ієде

Прогноз букмекерів

Надійний букмекер FAVBET вважає Шахтар безумовним фаворитом матчу УПЛ. На перемогу підопічних Маріно Пушіча дають 1.27, а на тріумф Чорноморець – аж 14.50. Нічия була оцінена коефіцієнтом 6.60.

Фахівці очікують на хорошу результативність. Тотал більше 3.0 оцінюється коефіцієнтом 1.82, аналогічний тотал менше – 2.21. Гол Данила Сікан помножить вашу ставку на 1.85, а Андрія Штогріна – на 3.00.

"Мені пенальті не треба. Поставте два штрафних": культовий капітан про Бібу, українського Гаскойна і зрадника з Херсона