УКР РУС

Шахтар – Ворскла: чи були картки Марлоса та Дентінью умисним обнуленням?

23 квітня 2018 Читать на русском

Гравці Шахтаря Марлос та Дентінью пропустять матч наступного туру УПЛ з Маріуполем через перебір жовтих карток. Щоправда, два футболісти "гірників" ризикують отримати більше одного матчу дискваліфікації за можливе умисне обнулення карток.

Марлос на 83-й хвилині матчу 28 туру УПЛ Шахтар Ворскла (4:2) отримав жовту картку, яка стала для нього 8-ою в цьому сезоні чемпіонату України, а Дентінью на 90+3-й хвилині отримав попередження, яке стало для нього 4-м в сезоні УПЛ.

Шахтар – Ворскла – 4:2 – відео голів та огляд матчу

Щоправда, дії двох гравців Шахтаря схожі на умисне обнулення карток. Марлос двічі відкидав м'яч, доки не отримав попередження, а Дентінью в компенсований до другого тайму час за переможного рахунку 4:2 здійснив підкат з порушенням правил далеко від воріт, після чого штовхнув гравця Ворскли.

Нагадаємо, що після подання Футбол 24 на адресу ФФУ в жовтні 2017 року Федерація футболу України внесла зміни в Дисциплінарні правила ФФУ, внісши пункт за прикладом УЄФА про покарання умисного обнулення карток 2-ма матчами дискваліфікації.

Марлос та Дентінью пропустять щонайменше дербі з Маріуполем в 29 турі чемпіонату України. А в разі покарання за умисне обнулення карток два гравці Шахтаря також можуть пропустити матч 30 туру проти Зорі.

Шахтар – Ворскла: "гірники" знову грубо помилялися, але уникли проблем