УКР РУС

Шахтар – Ворскла: анонс матчу

21 квітня 2018 Читать на русском

28 тур УПЛ. 17:00. Харків, ОСК "Металіст". Телетрансляція – канал "Футбол 2". Головний арбітр – Анатолій Абдула.

У попередньому турі Шахтар мінімально програв Динамо, внаслідок чого перевага "гірників" над головним конкурентом у турнірній таблиці скоротилася до 3 очок. Поки що доля чемпіонського титулу все одно в руках донецької команди – краща різниця голів (43 проти 33 у Динамо) дозволяє Шахтарю навіть ще раз програти киянам в останньому турі. Щоправда, до того часу їм не можна втрачати очки в інших матчах.

Статистика протистояння – 54 матчі: 39 перемог Шахтаря, 11 нічиїх, 4 вікторії Ворскли

Поразка Динамо – не просто наслідок грубої помилки Хочолави, Шахтар дійсно не впорався з опонентом і не зіграв на звичному рівні. Зустріч з Ворсклою покаже: "гірники" дійсно переживають спад форми після феєричного початку 2018 року, чи проблема була в організованих діях Динамо.

Шахтар підходить до гри з двома відчутними втратами – дискваліфіковані Феррейра та Тайсон. Якщо на місці Факундо непогано проявляє себе новачок Кайоде, то капітан є незамінною фігурою для "оранжево-чорних". Це яскраво було помітно у півфіналі Кубка України. На тижні Паулу Фонсека зіграв напіврезервним складом проти Маріуполя, а Марлос і Тайсон вдвох "зробили" матч. 5:1 – наслідок класної гри лідерів.

Домашня переможна серія Шахтаря в матчах з Ворсклою в УПЛ триває 12 ігор

У Василя Сачка перед поєдинком з донеччанами проблем теж вистачає – не допоможуть Ворсклі ключові виконавці центральної осі. Шарпар відсторонений, орендований у Шахтаря Кулач пропустить матч за умовами контракту, а Чижов і Кравченко не набрали форму після травм.

Ворскла впевнено йде до бронзових медалей чемпіонату – 7 пунктів гандикапу перед Зорею. У минулому турі полтавці розгромили опонента і зробили більш ніж вагому заявку на підсумкове третє місце.

Попередній матч
09.03.2018. 23-й тур чемпіонату України-2017/2018
Ворскла – Шахтар – 0:3
Голи: Феррейра, 22, 36, Марлос, 67

На старті другого етапу вони не зуміли нічого протиставити Шахтарю. Зараз також виникають сумніви, що лідер першості матиме проблеми – Ворсклі не вистачає класу, щоб нав'язати боротьбу грандам. Втім, емоційна складова тепер саме на стороні "зелено-білих" – надії бодай на пристойний рахунок є.

Турнірна таблиця

Орієнтовні склади

Шахтар: Пятов – Бутко, Хочолава, Ракицький, Ісмаїлі – Фред, Степаненко – Марлос, Патрік, Дентінью – Кайоде.

Ворскла: Шуст – Пердута, Даллку, Гіоргадзе, Ребенок – Чеснаков, Скляр – Кобахідзе, Сергійчук, Васін – Коломоєць.