УКР РУС

"Шахтар" - "Севілья". Наші оцінки: феєрія Марлоса і Вітоло, провал Коноплянки та Феррейри

29 квітня 2016 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

"Футбол 24" оцінює дії гравців донецького клубу в першому поєдинку півфіналу Ліги Європи.

Оцінки: 5 - відмінно, 4 - добре, 3 - задовільно, 2 - погано, 1 - жахливо.

Андрій Пятов - 3,5

У пропущених м'ячах провини Пятова нема. Так, пропускати поміж ніг завжди прикро для воротаря. Однак не забуваймо, що спочатку м'яч пройшов між ніг Ярослава Ракицького. А пенальті є пенальті. Відбив? Можна дякувати за подвиг. Ні? Осудити ніхто не має права. Хоча з 5-ти ударів у площину Андрій пропустив у ворота 2. Що для нинішнього Пятова - багато.

Даріо Срна - 3,5

Виграв дуель на своєму фланзі в українця Євгена Коноплянки. Женя взагалі дещо розчарував, через що його досить рано замінили. Але в цьому є і пряма заслуга Даріо теж. Зосередившись на обов'язках захисту, капітан ще й "розв'язав руки" (і ноги!) Марлосу.

Мінус цілий бал за жовту картку, отриману після удару ліктем суперника вже після закінчення навіть компенсованого (!) часу матчу.

Олександр Кучер - 3

Не найкращий матч Кучера. Нерідко втрачав позицію, програвав боротьбу. У випадку зі скасованим голом у ворота "Шахтаря" Кучер навряд чи був 100-відсотково впевнений у тому, що гравець "Севільї" перебував в офсайді. Але, тим не менше, прогавив суперника, дав забити. А якби зарахували гол?

Ярослав Ракицький - 3,5

По-дитячому купився на фінт Вітоло, пропустивши м'яч під собою. Виправився, віддавши шикарну довгу передачу на Марлоса, коли "Шахтар" зрівняв рахунок. Нерівний матч Ракицького - не опустився нижче певного рівня, але й не виблискував.

Ісмаїлі - 4

Швидкість - просто шик! Але техніки, а також тактичних навичок, трохи не вистачає. Не взагалі, а в плані відповідності до рівня півфіналіста єврокубка. Хоча Ісмаїлі росте - це факт. Найбільше, разом зі Степаненком, відборів (4). 2-е місце у команді за кількістю вдалих обіграшів (2), після героя матчу Марлоса.

Тарас Степаненко - 4

Забив прекрасний, дуже важливий гол. У захисті зіграв на своєму високому рівні. Не повівся на провокації суперника. Достойно, Тарасе!

Максим Малишев - 3

Був зосереджений на захисних функціях, в атаці себе майже не проявив. Мінус півбалу за непотрібну картку, отриману в центрі поля на 89-й хвилині. Нерви... З досвідом це пройде.

Марлос - 4,5

Герой матчу у складі "Шахтаря" (в "Севільї" знайшовся свій герой - Вітоло, який забив гол і заробив пенальті). Забив найважливіший гол, віддав результативну передачу. 4 рази успішно застосовував дриблінг. У всьому був хорошим. Шкода, що для перемоги цього виявилось замало.

Віктор Коваленко - 3,5

Досить достойно провів матч на фоні більш досвідченого та мотивованого (не забули ще, що саме "Севілья" ось уже 2 роки поспіль не віддає нікому кубок Ліги Європи?) суперника. Але не засяяв. Як для 20-річного - можна пробачити. З більш досвідченого гравця спитали б суворіше.

Тайсон - 3

Не був тим Тайсоном, котрий у лютому і березні змусив всіх забути про раптовий відхід до чемпіонату Китаю Алекса Тейшейри. Всього 3 удари по воротах (всі - мимо). Найгірший серед півзахисників "Шахтаря" за показником точних передач (77 відсотків). Не найкращий матч "боксера".

Факундо Феррейра - 2

Якби можна було додати півбалу або навіть цілий бал за людські якості, то аргентинець їх би отримав. Його щира, людяна реакція в епізоді, коли він ненавмисно (впевнений!) завдав травми Крон-Делі, вразила. Переживав сильно - щирий хлопець! Але ми оцінюємо гру. А її Феррейра провалив. Дивно, чому навчений досвідом Мірча Луческу не замінив аргентинця відразу, після травми Крон-Делі? Видно ж було, що Факундо і сам в шоці через те, що завдав настільки серйозне пошкодження супернику. В результаті Феррейра ще й привіз фатальний пенальті у ворота "Шахтаря", збивши Вітоло. Жахливий матч аргентинця! Але це якраз той випадок, коли не варто вішати усіх собак на футболіста, а треба підтримати. Йому зараз, справді, нелегко...

Вийшли на заміну:

Едуардо, Веллінгтон Нем і Бернард - б/о.

На полі провели лише по 4 хвилини кожен і на оцінку не награли.

Тест. Як добре ви пам'ятаєте успіхи українських клубів і футболістів у єврокубках?