УКР РУС

"Шахтар" - "Оболонь". Анонс

9 квітня 2011

Донеччани зіграють проти однієї з чотирьох команд, які нанесли "гірникам" поразки в цьому сезоні.

24 тур. 09.04.2010. 17:00. Донецьк. Ст. "Донбас-Арена". Пряма телетрансляція на каналі "Футбол" та на "Першому Національному". Текстова трансляція на нашому сайті.

Лондонський "Арсенал", "Карпати", "Барселона" та "Оболонь" - ні це не перелік, з якого потрібно викреслити зайвих - це список команд, які перемагали "Шахтар" у сезоні 2010/2011. І в кожній з поразок була прихована якась причина. Хоча, шукати таку у чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів проти каталонського клубу, яку підопічні Луческу провели в середу, не доводиться. Якщо "Реал" програвав 0:5 на "Камп Ноу", то 1:5 "Шахтаря", ще й при агресивній грі донеччан в атаці, взагалі здаються достойним результатом.

Поразка від "Оболоні" в першому колі - у вересні 2010-го року теж мала відповідні пояснення. Гравці "Шахтаря" тоді приїхали на емоційному виснаженні після ігор збірних, по ходу поєдинку втратили Фернандінью, який тільки відновився минулого тижня (знав би він тоді), та й "Оболонь" як слід налаштувалась і оборона "пивоварів" була того дня на висоті. Цього разу історія повторюється чимось, адже "помаранчево-чорні" зіграють з "Оболонню" після гри з "Барсою", яка, напевне, відібрала всі фізичні та психологічні сили футболістів. До речі, "Шахтар" вже грав на схожому фоні загальної виснаженості. Йдеться про матч першого кола з "Ворсклою", який тоді йшов після поразки від "Арсеналу" 1:5. І "гірники" тоді вдома перемогли - 1:0, мінімально реабілітувавшись.

Не викликає сумнівів і те, що Мірча Луческу змінить суттєво склад, давши можливість резервістам себе проявити. Звісно, Сергія Ковальця це не особливо тішить, бо в його очах, мабуть, другий склад "Шахтаря" не слабший першого. Також варто сказати, що у цьому сезоні на "Донбас Арені" ще нікому не вдалось зіграти бодай внічию, а забили тут тільки три команди - все ті самі лондонські "каноніри", сімферополька "Таврія" та запорізький "Металург". В цілому різниця забитих та пропущених м'ячів становить +32 на користь "Шахтаря" (35:3).

"Оболонь", звісно, буде певним подразником. Це справа честі для "Шахтаря" обіграти команду, яка покарала її в перому колі. Так, "кроти" вже мстились "Арсеналу" і нема сумнівів, що спробують якнайгучніше хлопнути дверима, обігравши вдома і "Барселону". А "Оболонь" повинна стати в цю почесну "чергу" якраз перед супермашиною Гварідоли, які приїдуть на "Донбас Арену" вже у вівторок.

Що ж до оболонців, то це команда, якій взагалі чхати на всі принципи, тенденції і статистику. Маючи порівняно невеликий бюджет, "пивні" в цьому чемпіонаті часто дивували, наприклад, коли двічі знімали "скальп" з "Динамо" (2:2 і 2:0). Хоча складно собі уявити, що при всіх розкладах, "Оболоні" вдасться перервати 36-ти матчеву безпрограшну серію "гірників" на "Донбас Арені", яка розпочалась в першому ж матчі на цьому стадіоні ще у вересні 2009-го (цікавий збіг - якраз в матчі з "пивоварами" - 4:0). До речі, з українських команд тільки "Дніпрові" вдавалось здобути на "донецькій фортеці" нічию. У Європі це ще не вдалось нікому.

Травмовані: Кучер ("Шахтар")
Дискваліфіковані: Луїс Адріано, Вілліан (обидва − "Шахтар")

Сенсаційна перемога "Оболоні" в першому колі стала дебютним тріумфом для "пивоварів" у протистоянні з "Шахтарем". Решту вісім матчів у рамках чемпіонату країни донеччани виграли (загальна різниця голів - 20:7). На донецьких полях "Шахтар" був сильніший "Оболоні" чотири рази - 2:1, 2:0, 5:2 і 4:0.

Наш прогноз: 1:0

Найпопулярніший прогноз: 3:0