УКР РУС

"Шахтар" - "Металург" З. Прев'ю

13 листопада 2010

17 тур. 13.11.2010. 16.00. Донецьк, ст. "Донбас Арена". Пряма трансляція на каналі "Футбол", текстова трансляція на нашому сайті.

17 тур. 13.11.2010. 16.00. Донецьк, ст. "Донбас Арена". Пряма трансляція на каналі "Футбол", текстова трансляція на нашому сайті.

Лише кілька днів тому ці команди на цій же "Донбас Арені" зустрічалися в 1/4 Кубку України, і вже цієї суботи згідно календаря вони відіграють матч чемпіонату. Що цікаво, замість того, аби не витрачати час та сили на дорогу, і залишитися в Донецьку для підготовки до наступного матчу, представники "Металурга" все ж вирішили з'їздити на день-другий додому, аби провести відновлюючі процедури. Важко сказати, чи це їм піде на користь, чи все-таки краще було залишитися в Донецьку.

Долю путівки у півфінал вирішив один-єдиний гол, який Адольф Тейку забив на 14-й хвилині у власні ворота. Бідолашний камерунець мало того, що відзначився автоголом, так ще й в одному з епізодів після зіткнення на кілька десятків секунд втратив свідомість - якщо не щастить, то не щастить у всьому. Варто зазначити, що напіврезерв "Шахтаря" особливо не "рвав жили" у цьому матчі, але його хід постійно контролював. Мірча Луческу дав відпочити багатьом своїм провідним гравцям, натомість зіграли найближчі резервісти, які завдання на поєдинок виконали. А вже у суботу на полі "Донбас Арени" ми, скоріш за все, побачимо уже найсильніший склад "Шахтаря".

Що можна очікувати від поєдинку, у якому зустрічаються абсолютний лідер та відвертий аутсайдер? Звичайно, перемоги першого. Можна згадати перший матч цих команд у чемпіонаті, коли "Металург" у Запоріжжі зіграв з "Шахтарем" внічию, але тоді гірники лише вкатувалися в сезон, їм фатально не щастило у тому матчі, та ще й просто феноменальний поєдинок тоді видав на той момент голкіпер "Металурга" Максим Коваль. Але очікувати повторення цього та ще й на "Донбас Арені", звідки ще ніхто не вивіз жодного очка, не варто.

Дискваліфіковані - Тцігарєв, Аржанов (Металург)

Травмовані - Фернандіньо (Шахтар).

Запорізький "Металург" лише одного разу вигравав у Донецьку - у 2007 році з рахунком 2:0, відтоді і до того, команда у Донецьку лише програвала.

Прогноз - 3:0.