УКР РУС

"Шахтар" – "Брага": Не кількістю, а якістю. Наші оцінки

30 вересня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює дії гравців донецького "Шахтаря" в матчі групового раунду Ліги чемпіонів з "Брагою".

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Андрій Пятов – 4

До Пятова сьогодні претензій немає. Андрій вдало діяв на виходах, та був надійним, хоча й не мав багато роботи.

Богдан Бутко – 4

Відмінна гра флангових захисників "Шахтаря". Та активність, яку сьогодні демонстрували і Бутко, і Ісмаїлі, варта похвали. Крайки "гірників" діяли по всій довжині своїх флангів, часто ходили в атаку і не забували про захист.

Бутко: "Брага" нічого не створила попереду

Іван Ордець – 4

Пара центральних захисників впоралася зі своїм завданням. Перехоплювали передачі "Браги", вигравали боротьбу в півзахисників. В одному з епізодів Ордець опинився поблизу воріт суперника, зробив простріл, після якого захисники ледь не зрізали м'яча у власні ворота.

Олександр Кучер – 4

Кучер, так само, як і Ордець, не мав особливих проблем із гравцями суперника. Діяв спокійно, лише в моменті з жовтою карткою повів себе занадто емоційно, за що і отримав необов'язкове попередження.

Ісмаїлі – 4

Див. Богдан Бутко.

Тарас Степаненко – 5

Один із героїв матчу. Степаненко був важливим гравцем в центрі півзахисту, і окрім своїх звичних функцій щодо руйнування атак суперника, брав активну участь у створенні моментів. Окремої похвали, звичайно ж, заслуговує гол Тараса, коли він швидко зорієнтувався і не вагаючись відправив м'яча у ворота "Браги".

Фред – 2

Бразилець, який зазвичай стає найкращим гравцем у матчах "Шахтаря", у матчі з "Брагою" виявився найгіршим. Окрім блідої гри, Фред залишив команду у меншості на весь другий тайм, після того, як отримав другу жовту картку. До речі, перша картка також не була обов'язковою.

Марлос – 4

Марлос, як і Бернард, багато рухався, пропонував себе партнерам і шукав шляхи проходу крізь доволі щільну оборону "Браги". Вінгери успішно відтягували на себе захисників суперника, відкриваючи простір для підключень флангових оборонців "Шахтаря", що вже стало фірмовою ознакою стилю "гірників".

Віктор Коваленко – 5

Провів поєдинок на високому рівні. Взагалі Віктор виглядає дуже зріло і майже не припускається грубих помилок у матчах. В поєдинку із "Брагою" він забив важливий м'яч, який фактично нівелював те емоційне піднесення, яке португальці відчули після вилучення Фреда. Крім цього Коваленко діяв у другому таймі більш глибоко, виконуючи обов'язки бразильця, і робив це успішно, розпочинаючи атаки, і не цураючись роботи у відборі.

Бернард – 4

Див. Марлос.

Факундо Феррейра – 3

Посередній матч аргентинця. Факундо користується чималою довірою тренера, але все має свою межу, тож не виключено, що з такою грою Феррейра може втратити місце в основі, якщо не попрацює над реалізацією гольових моментів.

Заміни:

Тайсон, Дентіньо, Малишев – на оцінку не награли. Фонсека достатньо пізно провів заміни, тому серйозно повпливати на хід поєдинку футболісти не встигли.

"Шахтар" – "Брага" – 2:0. Відео голів та огляд матчу

Показова перемога Фонсеки. Перші підсумки матчу "Шахтар" – "Брага"