УКР РУС

"Шахтар" - "Брага". Наші оцінки: Коваленко підтвердив високий клас, а Тайсон - мотор команди

15 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" оцінює внесок кожного гравця "Шахтаря" у вчорашню розгромну перемогу над "Брагою".

Оцінки: 5 – відмінно, 4 – добре, 3 – задовільно, 2 – погано, 1 – жахливо

Андрій П’ятов – 4

Упродовж всього матчу гості із Португалії лише двічі поцілили у площину воріт П’ятова. Але такими ударами нашого голкіпера не злякаєш. До Андрія претензій немає, однак до відмінної оцінки йому забракло парочки ефектних сейвів.

Даріо Срна – 5

Капітан «гірників» проводив рекордний, 486-й матч у футболці клубу. Зрозуміло, що мотивація у Даріо зашкалювала. Він впевнено реалізував пенальті, відкривши рахунок, а потім ще й асистував Коваленкові, коли забивався третій гол нашої команди. Браво, капітане!

Олександр Кучер – 4

Досвідчений центрбек «Шахтаря» міг підставити свою команду у дебюті матчу, коли відверто сфолив проти форварда гостей у межах карного. На щастя, чеський рефері момент прогавив і вказав на кутовий, якого насправді не було. Невдовзі Кучер жорстко вставив опонентові поблизу бокової лінії. Фол, що тягнув на «жовту», але Павел Краловец вдруге пробачив Сашка. І все ж без досвіду гравця збірної України оборонятися було б значно складніше.

Іван Ордець – 4

Відпрацював непомітно – без очевидних досягнень чи помилок. Тверда четвірка.

Ісмаїлі – 4

У порівнянні з невтомними рейдами Срни правим краєм лівий фланг дещо «провисав». Тим не менше, Ісмаїлі також при нагоді долучався до атак. На 33-ій хвилині міг навіть забити, але не влучив у ворота.

Максим Малишев – 4

Сумлінно виконав свою роботу напару із партнером. «Брага» могла хіба що мріяти про домінування у центрі поля. У другій половині матчу Малишеву набридло «тримати центр», і він перевірив реакцію голкіпера гостей підступним ударом – той впорався.

Тарас Степаненко – 4

Другий опорник нашої команди зіграв на своєму звичному рівні. Запам’ятався епізод першого тайму, коли Рафа Сілва обіграв Степаненка і вже готував клопоти для П’ятова, але Тарас не вимкнувся із гри і самотужки «підчистив» свою помилку, вибивши сферу на кутовий. До речі, це був 150-й матч півзахисника за «Шахтар».

Марлос – 4

Правий вінгер «гірників» цього разу не відзначився результативними діями в атаці. Помітно, що Марлосу моментами бракує швидкості. Але цей гандж він компенсує технічними неординарними діями. Вчора кілька разів зривав оплески, вдаючись до нестандартних ходів, щоб пошити суперників у дурні.

Віктор Коваленко – 5

Молода зірка «Шахтаря» організувала перший гол у ворота «Браги», заробивши пенальті. Якби не фол голкіпера, Коваленко, найімовірніше, закотив би м’яч за адресою. Тим не менше, без свого голу Віктор не залишився. У другому таймі ефектний постріл під дальню стійку нагадав гол Жадсона у фіналі Кубка УЄФА-2009. Віримо, що це добрий знак :)

Тайсон – 5

«Моторчик» команди вкотре підтвердив своє реноме. Не знаєш, що зробити із м’ячем – віддай Тайсону. Він швидко домчить із ним до чужого штрафного майданчика і вигадає наступний хід. Бразилець вивіреним прострілом посприяв другому автоголу бідолашного Рікарду Феррейри. Міг забивати і сам, але м’яч із напівпорожніх воріт вибив захисник.

Факундо Феррейра – 4

Якби не ініціатива однофамільця Факундо із «Браги», форвард «Шахтаря» міг би запалити своє прізвище на табло. Був корисний у загальнокомандних атакувальних маневрах, підігрував партнерам, але не скористався ще одним вбивчим шансом під час рандеву.

Виходили на заміну

Дентінью – 3

Провів на полі 16 хвилин, але так і не встиг нормально увійти в гру.

Едуардо – 3

Цього разу джокер Луческу залишився без голу, хоча мав для того, щоб добити «Брагу» п’ятим м’ячем, цілих 17 хвилин. Надто велика розкіш, як для суперсаба.

Бернард – б/о

Провів на полі лише 8 хвилин.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Рекордний Срна, валідольний Кучер і "дубль" Феррейри. Головні висновки з матчу "Шахтар" - "Брага"