УКР РУС

Шахтар – Бенфіка: Каштру закликав боротись з расизмом на прикладі Тайсона та Марега

19 лютого 2020 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Луїш Каштру сильно перейнявся проблемами расизму у сучасному футболі.

"Ця тема дуже складна для обговорення. Ми вже зустрічалися з цим самі. Можна говорити про дискримінацію, про расизм. Не так давно схоже трапилося тут з Тайсоном і Дентінью.

Марега покинув поле через расистські вигуки – відео бурхливої реакції

Ситуація з Марега (нападник Порту – прим.) дуже схожа. Ми підримуємо його. Це абсолютно жахливо. Дуже часто відбуваються ситуації, коли люди просто відвертаються і роблять вигляд ніби нічого не трапилося.

Футбол – це таке місце, куди люди приходять для розваги, для насолоди. На жаль, все, що ми бачимо останнім часом, це постійне приниження, викрики, освистування. Це відбувається між гравцями, тренерами, суперниками, вболівальниками. Ми повинні боротися з цим. Однак не забуваймо, що ми це обговорюємо, коли постраждала відома людина, як от Марега, а коли це відбувається у різних куточках світу, про це ніхто не говорить. Потрібно боротися з цим, це не може більше тривати", – сказав Каштру на передматчевій прес-конференції.

Нагадаємо, вже завтра, 20 лютого, "гірники" прийматимуть Бенфіку в рамках плей-офф Ліги Європи. Матч розпочнеться о 19:55.

"Новий Зідан" погрожує Шахтарю у Лізі Європи – "воскресіння", на яке чекали 5 років, з приниженням партнера Ракицького