УКР РУС

"Шахтар" - "Арсенал" - 2:1 [ВІДЕО]

4 листопада 2010

Едуардо приносить перемогу гірникам над "Арсеналом" на "Донбас Арені".

"Шахтар" значно потужніше розпочав матч, але пропустив першим. Після подачі гірниками кутового Тео Волкот у контратаці як на велосипеді оббіг Гая, викотився віч-на-віч з Пятовим і спокійно пробив повз нього у кут воріт. Одразу по тому двічі міг забивати Жадсон, але першого разу спочатку влучив у Джіру, що опинився майже на лінії воріт, а згодом пробив у стійку після навісу з флангу. Відігратися гірникам вдалося після подачі з флангу: Чигринський пробив головою, і м'яч рикошетом від Істмонда влетів у сітку воріт Фабіанскі. Донеччани продовжували нагнітати, і це дало свої плоди. На останній хвилині тайму Срна на фланзі обікрав Кліші, прострілив, і Едуардо в дотик пробив точно у кут воріт. Як і в першому матчі, бразило-хорват цей гол не святкував.

У другому таймі розпочалася відкрита гра, у якій більш гострішими були каноніри, проте Уолкот, Скілачі та Вела свої моменти втратили. В донеччан було з десяток перспективних атак, проте постійно чогось не вистачало - або ж останнього пасу, або своєчасного удару. Було два епізоди, коли відповідно Жадсон та Срна чомусь падали у штрафному "Арсеналу" в надії на пенальті, хоча могли завершувати хороші моменти.

І все ж гірники помстилися за розгромну поразку у Лондоні. І хоча перемогли з мінімальним рахунком, за неї дають таких же повноцінних три очки.