УКР РУС

Бетіс у меншості вирвав нічию з Хетафе, Вальядолід без Луніна втратив перемогу над Осасуною

15 вересня 2019 Читать на русском

Відбулись чергові матчі 4-го туру іспанської Прімери. Рахунки та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 4-й тур

Ейбар – Еспаньйол – 1:2

Голи: Раміс, 58 – Феррейра, 77, Гранеро, 79

Вилучення: Налдо, 90+2 (Еспаньйол)

Алавес – Севілья – 0:1

Голи: Хордан, 37

Сельта – Гранада – 0:2

Голи: Санчес, 45+6, Еррера, 54

Вилучення: Саенс, 13 (червона картка, Сельта), Бельтран, 29 (червона картка, Сельта)

Вальядолід – Осасуна – 1:1

Голи: Ервіас, 65 – Ібаньєс, 81

Бетіс – Хетафе – 1:1

Голи: Хоакін, 73 (пен) – Мата, 15 (пен)

Вилучення: Карвалью, 25, Морон, 90+4

У першому матчі неділі чемпіонату Іспанії Ейбар приймав Еспаньйол. Команди не потішили вболівальників небезпечними моментами у першому таймі, про що, зокрема, свідчила статистика ударів у площину воріт – 0:0. У другій половині перший влучний постріл від господарів став гольовим! Орельяна класно навісив зі штрафного, а Раміс головою переправив м'яч у ворота – 1:0. Втім, гості зуміли відігратись завдяки голу екс-гірника Факундо Феррейри на 76-й, а за три хвилини Гранеро, який вийшов на заміну того ж таки Феррейри, вивів Еспаньйол уперед! У підсумку битву аутсайдерів виграли гості й покинули зону вильоту, натомість Ейбар опустився на 19-е місце.

Чічаріто став гравцем Севільї

Севілья завітала у гості до Алавеса. У випадку перемоги нервіонці могли одноосібно очолити турнірну таблицю Прімери. У першій половині гостям не дуже вдавалось розкривати оборону Алавеса. Але на 37-й хвилині Севілья заробила право на штрафний удар неподалік штрафного майданчика, який точним ударом у дев'ятку реалізував Хордан! Голкіпер навіть не ворухнувся. У другому таймі небезпечних моментів було значно менше, аніж боротьби, порушень правил та жовтих карток (їх було показано аж 10). Втім, команда Хулена Лопетегі впевнено довела гру до кінця та їде додому з 3-а очками, а також першою сходинкою чемпіонату Іспанії!

Сельта приймала Гранаду і вже на 13-й хвилині залишилась у меншості – арбітр за грубу гру вилучив Хорхе Саенса. Через вісімнадцять хвилин господарі втратили ще одного гравця – пряму червону картку отримав Фран Бельтран. Мужньо відбиваючись Сельта протрималась майже весь тайм і лише на шостій доданій хвилині пропустила: Герман Санчес вистрибнув вище за всіх і замкнув подачу з кутового. У другій половині зустрічі господарі продовжили тримати глуху оборону, але на 54-й хвилині пропустили вдруге: м’яч після удару Янхеля Еррери рикошетом від стійки влучив у праву дев'ятку. Перемога принесла Гранаді сім очок і шосту сходинку, Сельта з чотирма пунктами чотирнадцята.

Сусіди по турнірній таблиці – Вальядолід та Осасуна – перший тайм провели без голів. Натомість у другій половині зустрічі кожна з команд потішила своїх уболівальників влучними пострілами. Спочатку на 65-й хвилині Пабло Ервіас вивів господарів вперед, а на 81-й Роберт Ібаньєс рахунок зрівняв. Наш Андрій Лунін весь матч просидів у запасі. Нічия принесла Вальядоліду 5 очок і одинадцяту сходинку, Осасуна з 6-ма пунктами піднялась на дев’яте місце.

Бетіс слабко розпочав сезон, отримавши дві поразки на старті й лише у минулому турі святкувавши першу перемогу, а Хетафе мав всього два залікових бали. Словом, обом командам потрібні очки, тож матч обіцяв бути напруженим – тим паче, що суперники славляться жорстким стилем гри. Для Бетіса це вилилось у катастрофу в першому таймі: на 13-й хвилині Барраган сфолив у власному штрафному й привіз пенальті, який реалізував Мата, а на 25-й андалусійці залишились у меншості – це Карвалью отримав пряму червону за грубощі. Втім, дотиснути севільців гостям не вдалося ні до перерви, ні після неї, а на 72-й хвилині арбітр призначив пенальті вже у їхні ворота. Хоакін впевнено відзначився з "точки" – 1:1. Саме з таким рахунком команди й завершили поєдинок.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ