УКР РУС

Бетіс здолав Атлетік і витіснив Барселону з топ-4, Реал Сосьєдад переграв Алавес, Севілья втратила очки з Райо Вальєкано

13 березня 2022 Читать на русском

У неділю у 28-му турі чемпіонату Іспанії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Прімера, 28 тур

Райо Вальєкано – Севілья – 1:1

Голи: Бебе, 46 – Ділейні, 63

Бетіс – Атлетік – 1:0

Гол: Іглесіас, 20

Вилучення: Фекір, 80 (Бетіс, червона картка)

Реал Сосьєдад – Алавес – 1:0

Гол: Субіменді, 70

Барселону закликають зіграти з Динамо, Шахтарем чи збірною України – все заради допомоги

Севілья формально веде боротьбу з Реалом за чемпіонство, але не дуже успішно. Після нічиєї з Алавесом андалусійці ще раз втратили очки – не зуміли обіграти Райо Вальєкано. Відставання від Реала складає 7 балів, а мадридці ще мають матч в запасі. Севілья швидко забила, використавши кутовий, однак VAR скасував гол – Рафа Мір зіграв рукою. На початку другого тайму фаворит пропустив, коли Бебе на фланзі накрутив суперника та ударом з гострого кута забив красивий гол. Цікаво, що до 90-ї хвилини той удар залишався єдиним у Райо.

"Рохібланкос" зрівняли рахунок зусиллями Ділейні (замкнув простріл), але на більше не спромоглися. Наприкінці зустрічі Рафа Мір заробив пенальті, однак VAR знову був проти, а головний суддя змінив свою думку. У підсумку – нічия.

Бетіс у меншості зумів дотиснути Атлетік і вирвати мінімальну перемогу. Борха Іглесіас ще до середини тайму вивів севільців вперед влучним ударом головою впритул зі штангою. По перерві він же міг подвоювати, але цього разу також головою пробив впритирку з каркасом воріт. За 10 хвилин до завершення матчу баски отримали чисельну перевагу – Фекір за брудний фол достроково покинув поле. Але врятувати нічию підопічним Марселіно Тораля не вдалось – Бетіс стає четвертим і витісняє з квартету найкращих Барселону.

У ще одному матчі Реал Сосьєдад переграв Алавес. Відвертий аутсайдер Прімери тримався протягом 70 хвилин, аж поки Субіменді не відгукнувся на навіс зі штрафного і головою не поцілив у ворота. Хоселу та Вальєхо могли як мінімум зрівнювати наприкінці матчу, але фортуна цього вечора була на боці королівського клубу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ