УКР РУС

Атлетіко розписав нічию у стилі Мілана-2005, залишивши Реал на 2-й позиції, Бетіс і Севілья спіткнулися з аутсайдерами

25 травня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У середу 36-й тур чемпіонату Іспанії продовжили декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 36-й тур

Вільяреал – Кадіс – 2:0

Голи: Джексон, 20, 45+2

Ельче – Севілья – 1:1

Голи: Моренте, 25 – Ламела, 10

Вилучення: Гуйє, 18 (Севілья, червона картка)

Бетіс – Хетафе – 0:1

Голи: Альдерете, 69

Вилучення: Песселья, 78 (Бетіс)

Еспаньйол – Атлетіко – 3:3

Голи: Монтес, 64, Хоселу, 75 (пен), Вінісіус Соуза, 79 – Сауль, 21, Грізманн, 44, Карраско, 46

Вільяреал на своєму полі впевнено розірбався з Кадісом. Господарі продовжували відчайдушну боротьбу за Лігу чемпіонів. У разі перемоги, відстань до Реал Сосьєдада за два тури до фінішу скоротилася б до 5 очок, тож шанси залишались. Натомість Кадіс перебував на відстані 3-х пунктів від зони вильоту, тому не збирався здаватися без бою.

Джексон на 20-й хвилині видав божевільний перформанс. Підхопивши сферу в центрі, він протягнув її до штрафного, відштовхнув захисника, обійшов кіпера й дочекався, поки у воротарський майданчик повернеться півкоманди – і тільки тоді забив. За дві хвилини до перерви Трігерос подвоїв перевагу господарів, але VAR помітив фол в атаці.

Втім, на перерву "жовта субмарина" пішла ведучи у рахунку 2:0 – всюдисущий Джексон виманив на себе воротаря, обійшов його і з гострого кута загнав круглого у сітку. Другий же тайм нічого цікавого не приніс – за виключенням укусу у виконанні Альєхо. Як наслідок, Вільяреал набрав 63 очки і йде п'ятим, Кадіс з 38-ма балами шістнадцятий.

Севілья забила у ворота найгіршої команди Прімери – Ельче – вже на 10-й хвилині. Ламела увірвався у штрафний, на замасі відправив кіпера у дальній кут, а сам пробив у ближній. Нервіонці намагаються застрибнути в останній єврокубковий вагон (від Атлетіка, який йшов сьомим, їх відділяло лише 2 бали), тож змушені брати максимум у всіх матчах і сподіватись на осічку басків.

Проте ще до середини тайму "рохібланкос" залишились у меншості (Гуйє за брудний підкат отримав червону). Вилучень могло бути й більше, однак Наваса за небезпечну гру прямою ногою в суперника пробачили. Капітан, як не як.

Вже на 25-й хвилині рахунок зрівнявся – Моренте відгукнувся на навіс на дальній штанзі і з гострого кута головою переправив сферу кіперу за комірець. По перерві ж Ельче володів драконівською перевагою (82% на 18% у володінні м'ячем, і втричі перестріляв суперника – 12 ударів проти 4), але забити ще раз не зміг.

Фінальний свисток зафіксував нічию. Севілья з 49-ма очками залишилась дев'ятою, значно погіршивши свої шанси на єврокубки.

Еспаньйол влаштував римейк стамбульського фіналу ЛЧ, тільки в форматі чемпіонату Іспанії. Після першого тайму проти Атлетіко всі вже поховали "папуг" – мадридці завершили його з рахунком 2:0 на свою користь, а за кілька секунд по перерві Карраско довів справу до розгрому. 3:0 на Корнелья Ель-Прат тримались до 64-ї хвилини.

А потім каталонці відігрались. Спочатку Монтес скоротив відставання, потім Хоселу реалізував пенальті, а на 79-й хвилині рахунок зрівнявся! 3:3. Шикарно проявили себе футболісти, які вийшли на поле в другому таймі – Відаль виконав два асисти, Еспозіто організував момент з 11-ти метровим, а Соуза забив третій гол.

Ще через кілька хвилин Еспаньйол мав забивати четвертий! Втім, Хоселу не реалізував вихід віч-на-віч. При цьому Атлетіко також створював шикарні нагоди біля чужих воріт однак голкіпер Пачеко спіймав кураж. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию!

Вона стала серйозною невдачею для обох колективів: Атлетіко не зміг повернутись на другу позицію, а Еспаньйол залишився у в зоні вильоту – у трьох очках від рятівної 17-ї позиції.

Для каталонців все могло завершитись набагато краще, якби у паралельному поєдинку Хетафе не переміг Бетіс (0:1). Підопічні Пепе Бордаласа, на відміну від Еспаньйола, покинули трійку аутсайдерів – і відірвались рівно на три залікових бали.

Барселона зазнала гучної поразки у Вальядоліді, пропустивши тричі – каталонці після чемпіонства програли вдруге поспіль