УКР РУС

Реал Сосьєдад розгромив Алавес, Сельта на останній секунді вирвала нічию з Еспаньйолом: 6-й тур Прімери, матчі четверга

26 вересня 2019 Читать на русском

В рамках 6-го туру Прімери Ейбар здобув фантастичну перемогу над Севільєю, Сельта врятувалася у грі з Еспаньйолом, а Алавес зазнав нищівної поразки від Реал Сосьєдада. Рахунок та звіт матчів читайте на Футбол 24.

Прімера, 6-й тур

Ейбар – Севілья – 3:2

Голи: Орельяна, 65, Леон, 77, Коте, 82 – Окампос, 11, Торрес, 33

Сельта – Еспаньйол – 1:1

Голи: Міна, 90+5 – Педроса, 48

Реал Сосьєдад – Алавес – 3:0

Голи: Оярсабаль, 19, 41 (пен), Вілліан Хосе, 32

Вилучення: Гарсія, 85 (друга жовта)

Нереалізований пенальті: Порту, 87

Ейбар на своєму полі приймав Севілью. "Нервіонці" вдало стартували у чемпіонаті й у разі перемоги у сьогоднішньому матчі могли повернути собі друге місце у таблиці – поруч з Реалом та Атлетіко. Гості швидко заволоділи ситуацією на полі та уже на 11-й хвилині відкрили рахунок. Хордан з центру поля помітив забігання Окампоса й точно віддав, останній відірвався від захисників та легко переграв голкіпера – 0:1. Вдруге Севілья забила також за участі Окампоса – нападник віддав класну передачу вздовж воріт на Олівера Торреса, той уникнув офсайду та розстріляв ворота. По перерві господарі відквитали один м'яч – Орельяна заробив пенальті й сам його реалізував. За кілька хвилин Педро Леон скористався непорозумінням між захисниками та голкіпером й зрівняв рахунок, а на 82-й Коте шедевральним ударом зі штрафного й геть вивів господарів уперед! Севілья, вочевидь, після першого тайму вирішила, що справа зроблена й поплатилась за це поразкою у підсумку – 3:2!

Поєдинок у Віго між місцевою Сельтою та Еспаньйолом виявився не таким яскравим. У першому таймі гострішими були господарі: так, на 16-й хвилині один з навісів головою замикав Міна (вище воріт), а на 27-й та 40-й з меж штрафного пробивали Рафінья та Мальйо – перший постріл був неточним, а другий пролетів поруч з каркасом. По перерві Еспаньйол показав, як забивати: на 48-й хвилині Кальєрі прийняв простріл з правого флангу, розвернувся й відкотив м'яч під удар Педросі, який розстріляв ворота з близької відстані – 0:1. Надалі команди продовжували обмін непоганими моментами, найяскравіші з яких змарнували Аспас та Педроса. На 90-й хвилині дотиснути Сельту міг Піпа Гонсалес, але його класний удар голкіпер Бланко перевів у стійку. Покарання за марнотратство прийшло на 90+5-й, коли Міні ударом головою вдалося замкнути крос від Мальйо – 1:1. Одразу після цього пролунав фінальний свисток.

У паралельній зустрічі Реал Сосьєдад камень на камені не залишив від Алавеса. Початок розгрому був покладений на 19-й хвилині Оярсабалем, який прийняв розрізну передачу від Едегора й у дотик переграв голкіпера гостей – 1:0. На 32-й Мікель додав до голу ще й гольову подачу на Хосе Вілліана, а в ендшпілі першого тайму нападник оформив дубль, реалізувавши пенальті – 3:0. По перерві Ававес заграв дещо активніше, однак відквитати бодай один гол баскам не вдалося. Наприкінці поєдинку вони ще й залишились у меншості після вилучення Гарсії, який виходив на заміну, та отримали у свої ворота пенальті – втім, Порту його не зміг реалізувати. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Сосьєдада (3:0).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ