УКР РУС

Уеска та Вільяреал розійшлись результативною нічиєю: 16-й тур Прімери, матчі неділі

16 грудня 2018 Читать на русском

В рамках 16-го туру іспанської першості Севілья переграла Жирону, Бетіс вирвав перемогу в Еспаньйола, Уеска та Вільяреал не змогли виявити сильнішого.

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 16-й тур

Севілья – Жирона – 2:0

Голи: Банега, 55 (пен), Сарабія, 64

Еспаньйол – Бетіс – 1:3

Голи: С. Гарсія, 24 – Ло Чельсо, 43, Тельйо, 85, Дуарте, 90+2, (аг)

Нереалізований пенальті: Ло Чельсо, 17

Уеска – Вільяреал – 2:2

Голи: Кучо, 44, (пен), Лонго, 90+3 – Бакка, 63, (пен), Морено, 81

Вилучення: Гаспар, 65

Нереалізований пенальті: Мелеро, 66

Севілья провела дуже переконливий поєдинок проти Жирони, маючи можливість забивати ще у першому таймі. За цю половину гри Сарабії, Банезі та Ескудеро вдалися кілька ударів різної точності з меж та околиць штрафного, а на 45-й хвилині постріл Меси з гострого кута ногою вибив Іраїсос. У Жирони було лише замикання Стуані після подачі Порту, однак його впевнено парирував Вацлік. Зрештою, "рохібланкос" взяли своє у другому таймі: на 55-й хвилині Хуанпе привіз пенальті, зрізавши Андре Сілву – Евер Банега з "точки" був влучним. На 64-й же Пабло Сарабія встановив остаточний рахунок, замкнувши простріл Бен-Єддера метрів з десяти – 2:0.

Бетіс у вольовому стилі обіграв Еспаньйол. Хоча, можливо, і не потрібно було б відігруватись, забий Ло Чельсо ударом з позначки. Вже через 7 хвилин Серхіо Гарсія вивів каталонців уперед, проте Джованні реабілітувався перед партнерами, вирівнявши ситуацію до перерви. А в другому таймі Бетіс був більш наполегливим і зумів вирвати перемогу, відзначився Тельйо. А позбавив надій Еспаньйол бодай на нічию Дуарте, який зрізав м'яч у власні ворота в компенсований час.

Уеска та Вільяреал розписали результативну нічию. Вільяреал був більш активним, Форналс мав нагоду, але пробив над поперечкою, а гол Бакки скасували через офсайд. А от Уеска зуміла відкрити рахунок до перерви, Кучо впевнено реалізував пенальті за фол Трігероса. По перерві тепер вже забив Бакка, реалізувавши пенальті. А буквально за хвилину Гаспар отримав другу жовту картку і заробив пенальті на власні ворота. Але Мелеро не реалізував одинадцятиметровий, тож команди продовжили грати за нічийного рахунку. Останні 10 хвилин стали наднапруженими, адже Вільяреал у меншості зумів вийти вперед, Морено відзначився голом. Уеска організувала фінальний штурм і була винагороджена за це голом Лонго в компенсований час.

Таким чином, Севілья набрала 31 очко та піднялася на друге місце в турнірній таблиці. Жирона з 21 заліковим балом залишилась десятою. Бетіс набрав 25 очок і піднявся у зону Ліги Європи, Еспаньйол з 21 пунктом розташувався на 11 позиції. Уеска з 8 пунктами лишилась на дні турнірної таблиці, а Вільяреал з 15 очками продовжує знаходитись поруч із зоною вильоту.