УКР РУС

"Севастополь"-"Шахтар" - 0:1. ФОТО. ВІДЕО

3 березня 2011

Вимучена перемога чемпіона.

Матч-відкриття футбольного року в українській Прем'єр-лізі завершився дуже складною перемогою "гірників".

Більш детально дізнатись про перепетії матчу ви можете дізнатись ТУТ.

"Шахтар" ще в першому таймі міг закласти фундамент перемозі. Однак свої моменти "гірники" розтринькали. Перший з них виник вже на 10-й хвилині: Рац закинув в прорив Косту, той без перешкод віддав на Адріано, який, перебуваючи перед порожніми воротами, вирішив дещо по-піжонськи п'ятою пробити, та захисники встигли заблокувати м'яч. Мали шанси відзначитись і Коста з Вілліаном, проте перший не влучив толково по кулі вже з лінії воротарського, а постріл Вілліана парирував Вєремко.
У "Севастополя" теж були напівмоменти - це коли Болохан завадив Шевелюхіну замкнути подачу з кутового, а також удари Ференчака та Ібраімі (постріл першого перевів на корнер П'ятов, а другому не вистачило точності).

В другому таймі "Шахтар" продовжував насідати на ворота господарів, але ті впевнено захищались. Хіба за винятком епізоду, коли Мхітарян після навісу зліва Раца дивом схибив з лінії воротарського. Ференчак теж мав свій супермомент, але вихід віч-на-віч не використав, пробивши слабко та неточно.

Немало питань залишив епізод, коли Аґахова виходив на побачення з П'ятовим, однак Ракицький плечем жорстко врізався в спину форварду "Севастополя", та Лисенсук одинадцятиметровий не поставив.

А коли вже спливала 96-та хвилина (арбітр додав 5-ть хвилин), "гірники" пішли в останню атаку, яку розпочав П'ятов. Чигринський головою переадресував під ворота м'яч, Дуляй виніс, але Дмитро ще раз віддав головою передачу на Адріано, який пробив Вєремка. Суперечки з арбітром щодо офсайду чи щодо того, що м'яч не перетнув лінію були радше емоційними - гол був забитий "чисто".

Тепер на "Шахтар" очікує лігочемпіонівська битва в Донецьку проти "Роми", а "Севастополю" можна подякувати за хорошу гру. З таким характером і настроєм севастопольці повинні продовжувати грати надалі, тоді вони точно залишуться в еліті.

"Севастополь"-"Шахтар" - 0:1 (0:0)

Гол: Адріано 96.

"Севастополь": Вєремко, Допілка, Болохан (Воронін 62), Шевелюхін, Мате, Левандовскі, Жабокрицький (Шевчук 88), Дуляй, Ференчак, Ібраімі (Скоба 60), Аґахова. Заміна: Сокоренко, Шандрук, Младенов, Салхі, Шевчук.

"Шахтар": П'ятов, Рац, Ракицький, Чигринський, Жадсон (Едуардо 46), Срна, Вілліан (Віценець 46), Коста (Тейшейра 74), Степаненко, Мхітарян, Адріано. Заміна: Тетенко, Кривцов, Іщенко, Хюбшман.

Попередження: Ібраімі 45+2, Шевелюхін 61, Левандовскі 95 - Вілліан 35

Гра видалась по-справжньому бойовою: Степаненко, Віценець та Срна завершували матч з розбитими обличчями

Як Адріано не опікуй, своє діло він зробить рано чи пізно

До Вєремка претнзій нема - відстояв надійно

Новий "причухан" Вілліана

Колишній одноклубники Срна і Дуляй грали один проти одного не по-дружньому