УКР РУС

"Севастополь" - "Зоря". Прев'ю

6 листопада 2010

Чи зможе Севастополь перемогти "Зорю" за відсутністю основних форвардів?

16 тур. 06.11.2010. 13.00. Сімферополь, ст. "Локомотив". Пряма трансляція на Першому національному. Текстова траснляція на нашому сайті.

Що значить відсутність досвіду великої кількості матчів на рівні Прем'єр-ліги... Весь поєдинок проти свого "старшого брата" сімферопольської "Таврії" "Севастополь" виглядав краще, але в результаті програв. Це, до речі, уже не вперше у грі кримського дебютанта, коли очки втрачаються в іграх, в яких повинні були здобуватися перемоги. Але тут потрібен досвід, а він, як відомо, приходить з часом. Проте за результат потрібно боротися уже, адже зрілість може прийти тоді, коли це вже буде пізно. "Севастополь" продовжує борсатися в зоні вильоту, і лише краща різниця забитих та пропущених голів, ніж в маріупольського "Іллічівця" відділяє команду Лещинського від передостаннього місця. Тому очки потрібно брати, але цієї суботи до Севастополя завітає дуже міцна команда - луганська "Зоря", перемогти яку буде дуже складно.

Мабуть, луганчани вийдуть на матч проти "Севастополя" з подвійною злістю та агресією, адже поєдинок минулого туру підопічні Чанцева відверто провалили, програвши абсолютному аутсайдеру запорізькому "Металургу". І це після серії матчів з хорошими результатами проти сильних команд. Луганчани стали єдиною командою, яку зумів перемогти запорізький "Металург" у цьому сезоні. І це при тому, що запоріжці кількома днями раніше грали поєдинок на Кубок України проти калінінського "Фенікса-Іллічівця", який для команди видався дуже непростим. В той же час "Зоря" була зосереджена виключно на протистоянні з "Металургом" і мала цілий тиждень, аби якісно підготуватися до цього матчу. Проте "Зоря" просто бездарно зіграла проти запоріжців, і судячи з гри, підопічні Анатолія Чанцева на перемогу і не особливо заслуговували.

Якби "Зоря" перемогла у матчі з "Металургом", то піднялася б ледь не в середину турнірної таблиці, а так команду й далі відділяє від зони вильоту лише одне очко. Тому луганчанам будь-що потрібно брати залікові пункти, тим паче у матчах зі своїмим прямими конкурентами. Але зробити це буде дуже нелегко. На власному полі "Севастополь" програвав лише двічі - київському "Динамо" та донецькому "Металургу".

"Зорі" у цьому протистоянні для досягнення позитивного результату потрібно буде зіграти другим номером на контратаках, як це неодноразово команда робила у матчах із сильними суперниками. Луганчани переважно і брали очки у матчах, коли вважалися аутсайдерами. Тому не виключено, що "Зоря" з перших хвилин віддасть ініціативу господарям. Проте чи будуть контравипади "Зорі" якісними - покаже матч.

В севастопольців інша проблема: в команди через травми вибули з гри двоє основних форвардів - Агахова і Зборовський. І якщо хтось із них і зможе зіграти у матчі із "Зорею", то навряд чи буде у стовідсоткових кондиціях. Є ще Плешаков та призабутий Худоб'як, проте перший ще жодного разу не відзначався у цьому сезоні, а другий вже давно не потрапляє навіть до заявки.

Травмовані - Агахова, Зборовський (Севастополь).

Дискваліфікованих - немає

Цей матч стане першим в історії протистоянь обох команд.

Прогноз - 1:1.