УКР РУС

"Севастополь" - "Шахтар". Прев'ю

3 березня 2011

Репетиція "Шахтаря" перед "Ромою"?

03.03.2011. 19.00. Сімферополь, ст. "Локомотив". Пряма трансляція на Першому національному. Текстова трансляція на нашому сайті.

Що можна прогнозувати, коли грає абсолютний лідер чемпіонату проти одного з аутсайдерів? Звичайно, перемогу фаворита, яким у цьому матчі є донецький "Шахтар". Здавалося, які шанси є у севастопольців проти команди, яка зовсім нещодавно у Римі перемогла "Рому"? На перший погляд ніяких, але це не зовсім так.

По-перше, це стартовий поєдинок навесні, і ще не до кінця ясно, в якій формі зараз перебувають команди. Що стосується фізиxних кондицій гірників, то команда Луческу дуже добре до перерви виглядала у Римі, але у другому таймі дещо підсіла. Це, до речі, визнали і самі гравці "Шахтаря", зокрема Олексій Гай у коментарі на офіційному сайті клубу. В яких фізичних кондиціях зараз севаcтопольці - залишається лише гадати - це ми зможемо побачити уже сьогодні.

По-друге, скільки б футболісти "Шахтаря" не розказували про важливість матчу із "Севастополем", ніхто практично не сумнівається, що в думках вони будуть уже на грі з "Ромою". Фактично цей матч розглядається як генеральна репетицію перед лігочемпіонівським протистоянням з римлянами, і це може бути шансом для "Севастополя".

Команда з Криму доволі сильно укріпилася, а "трансфером №1" можна вважати підписання наставника Ангела Червенкова. Мета запрошення болгарина лише одна - залишити команду у Прем'єр-лізі. Тому можна не сумніватися, що "Севастополь" битиметься за кожне очко у кожному матчі. І однаково, хто проти тебе грає - аутсайдер, середняк чи "Шахтар". Адже ціна зароблених очків однакова, з ким би ти не грав. Тому легкого життя у Сімферополі на стадіоні "Локомотив" у підопічних Луческу не буде, це точно. І нехай не вводить в оману рахунок поєдинку у першому колі - тоді "Шахтар" просто "виніс" севасптольців з "Донбас Арени" своїми п'ятьма голами, які так і залишилися без відповіді.

Окрім того, в "Севастополі" є троє футболістів, для яких цей поєдинок стане особливим: це Левандовскі, Дуляй та Агахова, які на трьох відіграли майже два десятки років саме за гірників. Можна не сумніватися, що ці гравці зроблять усе, аби довести, що їх рано списали з "Шахтаря".

Дискваліфікованих - немає

Травмовані - Фернандіньо, Кучер (обидва - "Шахтар")

Поєдинок першого кола: "Шахтар" - "Севастополь" - 5:0 (Фернандіньо, Коста, Едуардо, Адріано, Морено).

Прогноз - 0:2.