УКР РУС

Рома розгромила Кальярі, Лаціо перестріляв Аталанту, Монца з допомогою екс-зірки Металіста здолала Салернітану

8 жовтня 2023 Читать на русском

Відбулися завершальні матчі 8-го туру Серії А 2023/24. Усі результати – в цій новині на "Футбол 24".

Італія, 8 тур

Монца – Салернітана – 3:0

Голи: Кольпані, 9, Віньято, 18, Пессіна, 82

Лаціо – Аталанта – 3:2

Голи: Де Кетеларе, 5 (аг.), Кастельянос, 11, Весіно, 83 – Едерсон, 33, Колашинац, 63

Фрозіноне – Верона – 2:1

Голи: Жезус, 45+1, Соул, 66 – Джуріч, 90+4

Кальярі – Рома – 1:4

Голи: Нандес, 86 (п.) – Ауар, 19, Лукаку, 20, 59, Белотті, 52

Коваленко перервав серію без ігрової практики – команда українця поділила очки в битві аутсайдерів

Монца знову перемогла, цього разу розгромивши Салернітану. Підопічним Паулу Соузи буде потрібне чергове диво, щоб залишитися в еліті італійського футболу. "Морські коники" у нинішньому сезоні досі не перемагали. Гірші справи лише у Кальярі. Монца теж переживала не найкращий період, але сьогодні покращила собі настрій розгромом аутсайдера. Два швидких голи від Кольпані та Віньято визначили долю матчу, а крапку поставив Пессіна, реалізувавши пенальті. Папу Гомес зіграв пів години. Саме екс-легіонер Металіста розігнав атаку, яка завершилася призначенням 11-метрового. Поки з аргентинцем у складі Монца виключно перемагає.

Лаціо у шаленому матчі здолав Аталанту. Де Кетеларе вивів римлян вперед вже на 5-й хвилині, зрізавши м'яч у власні ворота. За трохи Кастельянос розвинув успіх господарів і зробив серйозну заявку на перемогу. Едерсон ще до перерви скоротив відставання, а в середині другої сорокап'ятихвилинки Колашинац відновив статус-кво. На останніх хвилинах екс-партнер Циганкова записав до свого доробку (окрім гола) ще й асист, допомігши Весіно здобути для Лаціо три очки.

Фрозіноне у битві середняків втримав перемогу над Вероною. Жезус розчарував гостей голом у роздягальню, а по перерві господарі подвоїли свою перевагу. "Канарки" готувались завершити гру переконливою перемогою, але розслабились і вже у доданий час дозволили Вероні забити гол престижу. Зрештою, цей м'яч став слабкою втіхою для суперника, який опустився вже на 16-ту сходинку турнірної таблиці.

Рома на виїзді здолала Кальярі. В середині тайму гості протягом хвилини забили двічі, давши зрозуміти найгіршій команді Серії А, що без трьох очок додому не поїдуть. Белотті по перерві потроїв перевагу "вовків", а згодом Лукаку оформив дубль, зробивши рахунок непристойним. Гра рукою у власному штрафному дозволила Кальярі забити гол престижу з пенальті на останніх хвилинах, але на підсумковий результат це ніяк не вплинуло. Рома піднялась одразу на чотири сходинки і стала десятою.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ