УКР РУС

Серія А. 7 тур. Підсумки

20 жовтня 2010

Красіч та Марті віддавали передачі. Пасторе та Ілічіч познущались над "Болоньєю". "Сампдорія" за дві хвилини здобула перемогу. Кавані та Ето’О знову забили по голу. Пато після гольової засухи відзначився двічі. Все це відбулося у 7-му турі Серії А.

Матч туру: “Сампдорія” - “Фіорентина” - 2:1

Матч, очевидно не лідерів, все ж таки спромігся стати центральним у нашому рейтингу. А все завдяки голам Циглера та Кассано, які попри влучний постріл Марчіоні, спромоглися здобути для своєї команди вольову перемогу.

Незважаючи на те, що флорентійці усі в один голос говорили про підняття бойового духу та менталітету команди, генуезці підтримали цей порив лише до 61-ї хвилини, а на 62-й остаточно його погасили.

Не дивно, що після поразки з'явилися чутки про можливу відставку наставника “фіалок” Сініші Міхайловіча. На його місце вже й навіть претендентів називають — Дунгу та Леонардо.

І навряд чи ці чутки є безпідставними, оскільки “Фіорентина”, яка ще нещодавно змагалася за місце у Лізі чемпіонів, замкнула турнірну таблицю, поступаючись одним очком “Пармі”, яка врятувала нічию у матчі з “Чезеною”.

У поєдинку “Палермо” з “Болоньєю” справжній спектакль влаштували Пасторе та Ілічіч. Забивши по голу у ворота Вівіано, аргентинець та словенець (досить рідкісне у футболі гармонійне поєднання!), лише першу дію спектаклю завершили. Це просто фантастика, що після цього виробляли обидва гравці! Кожну другу атаку команди вони будували, вплітаючи у комбінацї паси п’ятою!  Хоча, на фоні більш пластичного Пасторе, в Ілічіча виходило дещо гірше. Аргентинець немов не в футбол грав, а танго танцював, причому робив це першокласно. Передбачити кожен наступний рух, кожен наступний його маневр на полі суперникам майже нереально, адже Пасторе прораховує наперед всі 27 варіантів продовження атаки і часто вибирає при цьому найбільш гострий. І це все на найвищій швидкості завдяки прекрасним фізичним даним. Що у цьому футболісті дивує найбільше, так це те, що Пасторе навіть у Європі продовжує грати по-аргентинськи. Він настільки рідкісно обдарований гравець, що не підлаштовується під гру "Палермо", а немов постійно запрошує  "Палермо" підлаштовуватись під його гру. Таке вміли і вміють робити гравці справді унікального таланту.
Гравець туру. Безальтернативно.

Крім того саме постріл Хав’єра Пасторе найкрасивіший гол туру.

А от асистентом туру став Мілош Красіч. Саме йому “Ювентус” завдячує впевненій перемозі над “Лечче”. Не приймав активної участі серб лише у першому голі команди, а пізніше заробив пенальті та віддав дві гольових передачі.

Останній гол у цій зустрічі забив Алессандро Дель Пьєро і це був 178-ий влучний постріл нападника у футболці “Ювентуса”. За кількістю забитих голів за “стару синьйору” він зрівнявся з рекордсменом команди Джампьєро Боніперті. Саме тому удар Дель Пьєро ми віднесемо до цифри туру.

Двічі був асистентом і гравець “Лаціо” Стефано Маурі у грі з "Барі" - 0:2. Ернанес та Флокарі скористалися з його влучних подач і вивели “орлів” в одноосібні лідери. Власне, цей матч був чудовим тестом на спроможність “Лаціо” стати чемпіоном” і столична команда його успішно пройшла.

А от кращі бомбардири чемпіонату продовжили лік своїм голам і у сьомому турі. Семюель Ето’О приніс перемогу “Інтеру” над “Кальярі”, а гол Кавані не дозволив “Наполі” програти у грі з “Катанією”.

Декласування туру відбулося у грі “Мілана” з “К’єво” - 3:1. Команди до цього матчу були поряд у турнірній таблиці, та два голи Пато і перший гол Робінью у Серії А довели, що клас міланської команди набагато вищий, аніж у суперника.

"Рома" ж спромоглася перемогти "Дженоа". Та чи вдалося срібним призерам чемпіонату повернутися на колишній рівень зможуть показати наступні матчі команди. Принаймні, до наступного туру, стілець під Раньєрі перестав хитатися.

А героєм зустрічі став Марк Боррьєло, який і сам відзначився і гольову передачу віддав.