УКР РУС

Серія А. 37 тур. Підсумки

16 травня 2011

Після 37 туру Серії А хоч якісь турнірні завдання залишилися лише перед трьома командами. Тренери решти ж колективів можуть готуватися до наступного сезону: хто до єврокубків, хто до боротьби за право взяти участь у них, а інші за можливість повернутися в еліту.

 

"Я хочу вийти на поле в матчі з "Сампдорією" і показати свою кращу гру. Я хочу зробити це для "Лечче", який бореться за виживання. Також сподіваюся, що "Лечче" вдасться здобути перемогу в матчі з "Барі". 

                                                        Фабріціо Мікколі

Нападник і капітан “Палермо” народився поблизу адміністративного центру Лечче, то ж симпатія до команди з цього міста у нього невипадкова.

Варто сказати, що своєї обіцянки Мікколі дотримав і рахунок у матчі було відкрито саме після його удару.

Та й партнери не підвели, і попри те, що “Сампдорії” вдалося зрівняти рахунок, переміг у цьому матчі саме “Палермо” - 2:1.

“Лечче” ж у матчі з “Барі” зробив все від себе можливе, аби вибороти право залишитися в еліті ще за тур до фінішу — 0:2 і основним героєм цієї перемоги став нападник “Лечче” Джеда, який забив перший гол у матчі, а пізніше змусив Масьєлло відправити м’яча у власні ворота.

Таким чином, саме “Сампдорія” приєдналася до “Барі” та “Брешії” - команд, що розпочнуть наступний сезон у серії В.

Тільки от “Чезена” та “Парма”, в яких перед звітним туром ще були “шанси” опинитися в трійці аутсайдерів, не стали чекати на поразки конкурентів, а здобули такі потрібні їм перемоги.

І якщо “Чезена” здолала не найсильнішу команду — “Брешію” - 1:0, то “Парма” з таким самим рахунком перемогла дуже непростого (хоча й непередбачуваного) суперника - “Ювентус”. А гол, забитий Джовінко, став справжньою окрасою туру.

Після цієї поразки в “Юве” залишилися примарні шанси на потрапляння в Лігу Європи, та навряд чи “Рома” в наступному турі у матчі з “Сампдорією” не здобуде хоча б нічиєї, а от туринцям буде дуже непросто перемогти “Наполі”.

"Рома" ж втратила шанси на потрапляння у Лігу чемпіонів — незважаючи на те, що граючи в гостях з “Катанією” римляни забили першими, господарі, які ще до матчу вирішили усі турнірні завдання, зуміли наприкінці зустрічі здобути вольову перемогу.

Таким чином у Серії А залишилося визначити лише четвертого учасника Ліги чемпіонів - за це місце посперечаються “Удінезе” та “Лаціо”. "Орли” поїдуть в гості не до найсильнішого “Лечче”, а зважаючи на те, що у  матчі проти "Дженоа" неабияк розігралися Ернанес та Ледесма (перший оформив дубль, а другий віддав три гольових передачі), то дуже сумнівно, що вони програють.

А от “Удінезе” прийматиме чемпіона - “Мілан”. Хочете сказати невмотивованого?

У матчі проти “Кальярі” “россо-неррі” могли б вже грати розслаблено і насолоджуватися чемпіонством. Можливо, гравці колишньої команди Алегрі також так вважали, але новоспечені чемпіони відвантажили у їхні ворота чотири м’ячі, натомість пропустивши лише один. Приємно, що зуміли у цьому матчі відзначитися гравці, заслуга яких у здобутому трофеї (попри повагу до усіх інших) чи не найбільша — Кларенс Зеєдорф та Дженнаро Гаттузо.

Що ж, гра чемпіонів і повинна бути чемпіонською. Та й як грати при повному стадіоні, адже глядачі прийшли на святкування здобутого Скудетто яке розпочалося після фінального свистка.

 

Цікавою була гра “Фіорентина” - “Болонья”, щоправда, лише до половини другого тайму. Саме тоді команди, не змовляючись, погодилися на нічию і відверто догравали матч. Та приємно те, що наприкінці чемпіонату “фіалки” помітно додали, то ж якщо Сініша Міхайловіч залишиться і на наступний сезон, то команда з міцного середнячка може перетворитися на учасника єврокубків.

Як, наприклад, це вдалося Вальтеру Маццарі з "Наполі".

Саме матч “Наполі” - “Інтер” і завершував програму 37 туру. Неаполітанцям було достатньо нічиєї, аби в наступному сезоні у Лізі чемпіонів стартувати одразу ж групового етапу. Ця гра чимось нагадала поєдинок “Фіорентина” - “Болонья” - команди змагалися до середини другої половини, після чого зупинилися.

Насамперед це було вигідно “Наполі”, адже пішовши вперед вони могли наразитися на контратаку, і тим самим би підвели вболівальників, які прийшли на стадіон з емблемами Ліги чемпіонів.

Ну ось і все, і якщо б не “Юве”, “Рома” та “Ювентус”, останній 38 тур можна було б назвати абсолютно не вирішальним. Хоча до такого статусу йому і так небагато бракує.