УКР РУС

Серія А. 17 тур. Останній у році. Прев'ю

18 грудня 2010

На тур 17-ий футболісти будуть виходити у передріздвяному настрої, адже свято наближається, та й це для них останні ігри будуть у році і на футбольний газон наступного разу вся Італія ступить аж 6-го січня.

"Мілан" - "Рома"
Серед дев'яти матчів, які відбудуться у турі 17-му, потрібнло виділити протистояння "Мілан" - "Рома". Саме гру з "россо-неррі" наставник римлян Клаудіо Раньєрі назвав для "Роми" останнім шансом на чемпіонство.

От тільки не допоможуть "вовкам" використати цього останнього шансу голкіпер Жуліо Сержіо, Марко Кассеті та лідер атак "Роми" Мірко Вучініч, а без них "Ромі" доведеться ой як нелегко з "Міланом", який зараз "на ходу".

Хоча і у господарів не всі гравці готові грати, зокрема це стосується Дзамброти, бо про травми Пато та Індзагі промовчимо. "Мілан" вже звик грати без них. Під питанням також участь і Дженора Гаттузо, однак його готовий замінити Кевін Прінс Боатенг, який висловивши прихильність до "Мілану" на словах доводить це своїми діями на полі, зокрема, у двох останніх матчах.

І хоча б, здавалося, питання перемоги для "Мілану" не виникне, оскільки все складається на його користь, окрім статистики. В десяти останніх зустрічах "Мілан" зумів обіграти "Рому" лише одного разу, щоправда, сталося це у минулому сезоні.

"Лаціо" - "Удінезе"
Цікавим має бути поєдинок "Лаціо" - "Удінезе". "Чорно-білі" невдало стартували у цьогорічній серії А, однак, зокрема зусиллями Антоніо ді Натале, потроху почали вибиратися зі скрутного становища, а ді Натале забиває вже у п'яти матчах поспіль і уболівалиників цікавить, скільки ж часу буде продожуватися його забивна серія.

Хоча ці команди зазвичай важко грають між собою і виявити переможця дуже непросто, тільки от "блакитні", напевне, дуже захочуть реабілітуватися перед своїми вболівольниками за поразку у минулому турі від "Ювентуса" на останніх секундах. Хоча вагомих кадрових втрат у жодної з команд немає, так що до поєдинку вони підійдуть у повній бойовій готовності.

"Барі" - "Палермо"
"Палермо" завітає до претендента №1 на пониження у класі "Барі" тож у сицилійців особливих проблем там виникнути не повинно і є надія, що зможе у цьому матчі набути впевненості Хав'єр Пасторе, який був замінений у попередній зустрічі на початку другого тайму. Хоча у минулорічному чемпіонаті "Палермо" в себе вдома зіграв з "Барі" внічию - 1:1, а на виїзді зазнав поразки з рахунком - 4:2.

"К'єво" - "Ювентус"
Та набагато важчий виїзд очікує ще одного претендента на чемпіонство - "Ювентус". З "К'єво" традиційно важко грати на його полі і зумовлено це не стільки тим, що команда дуже старається перед власними уболівальниками, як станом газону, на якому навіть тепер чи не найкращому у серії А Мілошу Красічу буде ой як непросто.

Хоча у простистоянні цих команд переможцем майже завжди виходить "стара синьора" і в десяти останніх іграх перемагав "К'єво" лише одного разу, щоправда, якраз в останній зустрічі. Тільки от перемогти "Юве" спробує без Феліпе Мело, Марко Мотти та Амаурі.

"Наполі" - "Лечче"
Якщо ж хтось із цих команд втратить очки, то цим спробує скористатися "Наполі" в гості до якого завітає "Лечче" і навряд чи у підопічних Вальтера Маццарі виникнуть якісь проблеми. Хоча, зараз "Лечче" грає дещо непередбачувано, тож гравці цієї команди можуть створити сенсацію.

"Сампдорія" - "Дженоа"
А буде завершувати останній тур у році "ліхтарне дербі", в якому номінальним господарем вважається "Сампдорія", а гостем цього разу на рідномуу для себе стадіоні буде "Дженоа". Дербі завжди є принциповими, тому й не дивно, що в десяти останніх матчах у кожної з команд є по чотири перемоги і остання з них за "Сампою", яка перервала триматчеву переможну серію "Дженоа" у найвідомішому дербі Генуї.