УКР РУС

Уеска на виїзді впевнено перемогла Жирону: 23 тур Ла Ліги, матчі суботи

9 лютого 2019 Читать на русском

В матчі 23 туру Ла Ліги Хетафе в більшості дотиснув Сельту, Еспаньйол на останніх хвилинах здолав Райо Вальєкано, а Жирона в рідних стінах поступилася Уескі. Рахунок та звіт про матчі читайте на сайті "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 23 тур

Хетафе – Сельта – 3:1

Голи: Мата, 39, (пен), 81, Моліна, 62 – Араухо, 2

Вилучення: М. Гомес, 37

Еспаньйол – Райо Вальєкано – 2:1

Голи: Іглесіас, 71, (пен), Дардер, 90+5 – Ба, 33

Жирона – Уеска – 0:2

Голи: Авіла, 35, 40

Вилучення: Еспіноза, 68 (друга жовта)

Сельта блискавично вийшла вперед, Араухо відзначився після подачі зі штрафного у виконанні Мендеса. Хетафе почав перехоплювати ініціативу ближче до кінця тайму і заробив пенальті. Максі Гомес так сперечався через цей епізод, що отримав дві поспіль жовті картки, а Мата реалізував пенальті. В другій половині Моліна приніс перемогу з передачі все того ж Мати, а трохи згодом Хайме оформив дубль в матчі, поставивши крапку в матчі.

Еспаньйол здобув вольову перемогу над Райо Вальєкано. Першими вийшли вперед гості, Ба відкрив рахунок на 33 хвилині. В другому таймі Іглесіас ударом з позначки відновив рівновагу. На останніх хвилинах Дардер забив, але його гол скасували після перегляду відеоповтору. Втім, Дардер вже в компенсований час забив за всіма правилами і приніс перемогу Еспаньйолу.

Уеска відкатала виїзд у Каталонію до Жирони, здобувши вкрай важливу перемогу. Її приніс Есекієль Авіла: на 35-й хвилині він потужним ударом метрів з 25-ти влучив у правий нижній кут, а на 40-й несподівано зіграв на підбиранні в штрафному та розстріляв ворота Буну з близької відстані. У другому таймі Еспіноза залишив Жирона в меншості, але та не полишала надій відігратися – зокрема, на 75-й хвилині Хуанпе влучив штангу. Забити бодай один м'яч каталонцям так і не вдалося.

Після цієї гри Хетафе набрав 33 очки та розташувався на 5-й сходинці, Еспаньйол з 28 заліковими балами тепер 11-й, а Сельта і Жирона з 24 пунктами займають 16-17-е місця. Уеска набрала 18 очок, але поки не піднялася з останньої позиції в турнірній таблиці.