УКР РУС

Саудівська Аравія хоче отримати місце в ЛЧ – є перша відповідь від УЄФА, легендарний партнер Шевченка категоричнийfire

17 серпня 2023 Читать на русском

Саудівці мріють, щоб представники національного чемпіонату грали в Лізі чемпіонів. УЄФА таку ідею не підтримує – принаймні, поки що.

У Саудівської Аравії вже є два престижні турніри, де виступають їхні клуби – Кубок арабських чемпіонів та азійська Ліга чемпіонів. Втім, цього саудівцям замало і вони хочуть змагатися ще й в Європі.

Ліга чемпіонів: відомі 5 пар вирішального раунду кваліфікації – українець продовжує боротьбу, ще 1 учасник під питанням

Як повідомляє Calcio e Finanza, Футбольна асоціація Саудівської Аравії розглядає можливість участі клубу з Про-ліги у Лізі чемпіонів УЄФА у сезоні-2024/25. Представники саудівського футболу вигадали варіант, за якого "вайлд кард" у розіграш головного єврокубка отримає переможець національного чемпіонату.

Щойно в пресі з'явилися перші публікації щодо плану Саудівської Аравії, УЄФА негайно відреагував.

"Божевільна вигадка. Серйозні журналісти і ЗМІ питають нас, правда щось чи ні, вони не говорять про такі дурниці. У Лізі чемпіонів, як і в усіх турнірах УЄФА, будуть грати лише європейські клуби, президент Чеферін казав це 100 разів. Слухати і писати правду, здається, непросто, але ми живемо в такому божевіллі. Вірніше, деякі живуть", – цитує колишнього партнера Андрія Шевченка по Мілану Звоніміра Бобана Meczyki.

Роналду запустив "золоту лихоманку" – Саудівська Аравія сприяє багатим, принижує слабких і доларами затикає критиків